Advertorial

GOALS! Ik hees mezelf in een kostuum van ‘Disney’s The Lion King’ en waande me in Afrika

Sinds vorig jaar is Disney’s The Lion King in Nederland. Ik had het her en der al van horen zeggen en de bill boards waren mij ook niet ontgaan, maar nu mag ik deze musical op uitnodiging van ‘Disney’s The Lion King in het AFAS Circustheater Scheveningen met eigen ogen zien! Hakuna Matata! Dit is jeugdsentiment eerste klas! Vroeger zat ik met de hele familie front row bij menig musical. De film ‘Disney’s The Lion King’ heb ik honderd keer gekeken en de nummers ken ik uit mijn hoofd. Logisch dat ik sta te popelen om backstage te koekeloeren en mezelf in een kostuum te hijsen.

lion king0

De maskers van de hoofdrolspelers

Ja zeker! Ik ga as we speak zelf een van de unieke kostuums aantrekken en dat is toch wel een life goal. Het is dan ook een eer dat Disney’s The Lion King in het AFAS Circustheater mij wil ontvangen voor een exclusieve tour achter de coulissen. Want voordat de drie uur durende show begint, gebeurt daar heel wat. De hele club vliegt achter de schermen om de kijker te verrassen met de meest uitgedoste kostuums ooit. Om dit vlekkeloos te laten verlopen staat er standaard een team van visagisten én poppendokters paraat om te helpen waar nodig. The show must go on. Met de kostuums wordt heel voorzichtig omgegaan, dat moet ook wel want de prijs van het duurste kostuum kun je vergelijken met een middenklasse model auto. Dit wil je niet verpesten… het is dan ook zenuwslopend om zelf zo’n prijzig pakkie aan te trekken. Maar met begeleiding van een van de dansers moet het lukken en ja hoor, een moment later sta ik als zebra op het podium te trappelen van plezier. In draf tempo hobbel ik over het podium en het kostuum zit als gegoten. Het is niet erg zwaar en met de twee stokken kan ik de poten bewegen. Ik weet zelfs hoe ik moet steigeren! In feite kan ik vanavond zo mee doen met de show maar dat vind ik zonde want ik wil het met eigen ogen zien. Dat kan alleen maar vanuit de zaal…

Het verhaal
Achter de schermen kijken is leuk, maar de show zelf is geweldig! Het decor is indrukwekkend, de kostuums beeldschoon en de drie uur vliegt voorbij. Deze cast weet je in no-time te boeien en ze zingen de sterren van de hemel. Het verhaal dat zich afspeelt in Afrika, het rijk van ‘Disney’s The Lion King’, draait om het grillige pad naar volwassenheid. Als leeuwenwelp Simba wordt geboren, begint zijn ‘circle of life’, de weg naar koningschap. Oom Scar is het hier absoluut niet mee eens , de gemene leeuw wil zelf koning worden. Hij gooit alles in de strijd die volgt en laat Koning Mufasa door de – dommige – hyena’s doden. Uiteraard geeft hij Simba de schuld, waardoor de kleine leeuw met groot verdriet op de vlucht slaat. Maar hij komt terug…
kostuums Samensmelten
De cast flikt het om je mee te slepen in dit emotionele avontuur en dat doen ze als dieren in waanzinnige kostuums. Iets wat ons al een kunst op zich lijkt: acteren in een pak waar je u tegen zegt. Julie Taymor, de regisseur, kostuumontwerper en mede-ontwerper van de maskers maakt het mogelijk dat dier en mens één worden. Je ziet de acteur die samensmelt met het kostuum en beweegt zoals z’n rol dat betaamt. Uniek!

Barry Beijer speelt de rol van Zazu

Barry Beijer speelt de rol van Zazu

Je waant je in de Serengeti
In November vlieg ik naar Afrika maar ik heb het gevoel alsof ik er al kennis heb mogen maken met de cultuur. Zonder duur ticket sleept ‘Disney’s The Lion King’ je mee naar het prachtige Afrika met muziek, dans, kleur en spectaculaire acteerkunsten.
lion king

Voorlopig zal ‘Disney’s The Lion King’ nog in het AFAS Circustheater in Scheveningen te zien zijn. Volg ‘The Lion King’ op Instagram en Facebook om up-to-date te blijven over de nieuwste ontwikkelingen.

the lion king

Ga naarde website van Disney’s The Lion King voor alle informatie en kaarten.