Enfait test: permanente make-up op de wenkbrauwen door Dfine Clinic

Persoonlijk vind ik wenkbrauwen het meest belangrijke onderdeel van je gezicht. Zonder wenkbrauwen heb ik een blote billen gezicht dus ik zou willen dat ik gezegend was met twee volle borstels. Heb ik niet maar daar is iets aan te doen: permanente make-up.

Hallo? Permanente make-up? Dat is toch onomkeerbaar en een tikkeltje ordinair? Niet dus. Tenminste… als je het goed laat doen. Na een behandeling bij Diana Greuter, de drijvende kracht achter Dfine Clinic zijn mijn wenkbrauwen in ieder geval weer on fleek en dat heeft enorm veel invloed op mijn gezichtsuitdrukking. Want waar ik eerst hele lichte en dunne wenkbrauwen had, zijn ze na een behandeling al permanent zichtbaar! De techniek die Diana gebruikt ziet er erg natuurijk uit, ze vult de wenkbrauw op met dunne streepjes en je eigen haren blijven gewoon zitten! Je moet er toch niet aan denken dat het mislukt en dat je dan geen wenkbrauwen meer over hebt? Permanente make-up is semi-tijdelijk en vervaagt na een tijd. Voordat de wenkbrauwen getatoeëerd worden krijg ik een zalfje om de huid te verdoven wat ook erg fijn is.

Voor

Voor

Je ziet: mijn wenkbrauwen zijn niet te doen zo blond! De eerste behandeling begint met het kiezen van de juiste kleur, ik wil ze niet te rossig en ook niet té donker. Diana weet precies welke tint het beste bij mijn huid- én haarkleur past. In het begin is de kleur altijd donkerder en warmer dus schrik daar niet van, hij moet nog in de huid trekken en dan wordt ‘ie vanzelf natuurlijker. Vandaag is de eerste behandeling en je hebt altijd meerdere behandelingen nodig. Iedereen is anders en hoe het pigment pakt is voor een groot deel afhankelijk van je huidtype. Voordat Diana met de naald aan de slag gaat, tekent ze de wenkbrauwen voor zodat we zeker weten dat de vorm oké is. Dan is het zover… het prikt een beetje maar het valt reuze mee.

stap 1

Stap 1

Tussen het tatoeëren door wordt de huid steeds weer verdoofd, ik mag even in de spiegel kijken en mijn wenkbrauwen zien er inderdaad wat rossig uit! Gelukkig heeft Diana me daarvoor gewaarschuwd en weet ik dat dit nog gaat veranderen.

Stap 2

Stap 2

De eerste drie dagen na de behandeling worden de wenkbrauwen alleen maar donkerder, dit komt door de korstjes en het genezingsproces. Schrik daar niet van! Als de korstjes er af vallen wordt het minder opvallend en zie je alleen hele dunne lijntjes. Tussen de lijntjes zitten best wat openingen maar dat heeft een reden: je moet eerst weten hoe de huid reageert en hoe je het resultaat vindt. Bij de tweede behandeling kun je het altijd opvullen maar weghalen is iets ingewikkelder. Mooie wenkbrauwen creëer je stap voor stap dus ik kan niet wachten op mijn tweede én derde afspraak. Benieuwd naar het resultaat? Houd Enfait in de gaten!
dfine + cosm+med
diana greuter

Lees ook: 6 redenen waarom vaseline onmisbaar is.

 

Dfine Clinic, Haarlemmerstraat 140, Amsterdam