Energie van je ex? Bestaat het en hoe ga je er mee om

Liefde. Geen denken, maar je hart. Niet je hoofd maar je lichaam. Liefde ervaar je vanuit een andere laag, een ander bewustzijn. Soms voel je je opeens intens verbonden met iemand zonder dat je je vinger kunt leggen op waar dat gevoel vandaan komt. Er is een connectie, iets onaantastbaarst en op dat moment praten we over energie.

Iedereen heeft energetische verbindingen en vaak eindigt dit in relaties. Mensen die verbinding met elkaar voelen worden partners, vrienden of op z’n minst hebben ze een enorme klik. Iedereen verlangt naar verbinding dus als dit tot stand komt, is dat een fijn gevoel. Deze onzichtbare energie is niet uit te leggen, het is er gewoon. Soms, als je iemand ontmoet, hangt het gewoon in de lucht.

Energie van je ex
Jij en je ex hebben ooit besloten om samen een relatie aan te gaan, er was sprake van een verbinding op fysiek en spiritueel niveau. Wanneer je uit elkaar gaat, beslis je dit vaak met je hoofd en verstand. Je neemt afstand van elkaar maar onbewust blijven er misschien wel energiekoordjes tussen jullie bestaan. De fysieke liefdesrelatie mag dan wel beëindigd zijn, de spirituele liefdesrelatie kan nog veel langer stand houden. Een spirituele liefdesrelatie kan zowel positief als negatief zijn. Intens met een zielsverwant of juist heftig en manipulatief. Dit laatste is vermoeiend en slopend maar hoe weet je dat het komt door je ex? En vooral: hoe kom je er vanaf?

Relaties op spiritueel niveau
Wanneer je fysiek gescheiden bent maar energistisch nog niet, dan kan het zijn dat jullie elkaars gevoelens en emoties dagelijks voelen, zelfs al ben je mijlenver bij elkaar vandaag. Dit komt door energiekoorden. Onzichtbare draadjes tussen jullie die echt niet zomaar los laten als de liefde voorbij is. Een relatie zegt namelijk ook iets over jezelf, het haalt het beste of slechte in je naar boven. Je beloofd elkaar dingen zoals; ik houd van je, ik blijf je trouw en dit versterkt energetische banden. Als je een relatie beëindigd en de energetische koorden blijven bestaan, dan creëren ze vaan het tegenovergestelde van wat je eigenlijk wil. Tijdens een relatie wissel je energie uit, geef je elkaar energie. Na een relatie lek je energie, zuig je elkaar leeg.

Maak de energetische koorden los
Om ervoor te zorgen dat je elkaar geen energie gaat kosten, moet je je energiekoorden losmaken. Dit kan alleen in liefde. Als je een wrok koestert tegen je ex is het heel moeilijk om lost te laten. Probeer daarom te denken in het positieve: iedereen die op je pad komt, is daar met een reden. Iedereen die je ontmoet leert je iets over het leven en niet alle levenslessen zijn milt. Soms leer je het meeste uit intens verdrietige situaties. Denk daarom vanuit energie, je hebt elkaar iets gebracht en nu is het tijd om los te laten. Energiekoorden verbreek je doormiddel van visualisatie. Zoek een rustige plek op waar jij je helemaal op je gemak voelt, brand kaarsen, wierook of draai muziek. Wanneer je je ontspannen genoeg voelt, beeld je je de koorden tussen jou en je ex in. Je zegt; Het is beter dat wij ons eigen pad kiezen en de verbinding verbreken. We moeten allebei verder. Knip de koorden door met een denkbeeldige schaar en herhaal; wij zijn nu los van elkaar. Jij en ik zijn vrij. Het helpt echt!