Emotioneel in je kracht

Over onze emoties en gevoelens communiceren is lastig. Liever vermijden we dit, omdat het ons een ongemakkelijk gevoel geeft. We denken bijvoorbeeld dat over ware gevoelens spreken een negatief gevolg heeft. Al bij voorbaat weten we al dat een ander daar geen begrip voor heeft en daar hebben we geen zin in. Om hier krachtiger mee om te gaan heeft bbb trainingen ontwikkeld, lees hier meer.

Snel, snel, snel
In de snelheid van dit leven kiezen we voor andere oplossingen. De oplossingen kunnen variëren van; mopperen, weg bagatelliseren, piekeren, harder werken, bespreken met collega of de schuld van ons gevoel verleggen. Deze omgang met onze emoties leiden ons af van waar het werkelijk om gaat in het leven. Het zit onze vrijheid en het genieten van het moment enorm in de weg. Met een steeds complexere wordende samenleving, waarin we in verschillende rollen opereren is onze emotionele gevoelsleven ook complexer geworden. Er wordt veel van ons verwacht en we staan hierdoor niet altijd emotioneel in ons kracht.

Hoe ga jij met jouw emoties om?
Om emotioneel in je kracht te komen is zelfreflectie nodig; Hoe ga jij met jouw emoties om?
-Hoe vaak zet jij oplossingen en tegenmaatregelen in? Herken je al bepaalde gewoonten?
-Zitten ze jou in de weg? In je spontaniteit en persoonlijke groei?
-Is dat wat je echt wilt?

Kom uit je comfortzone!
Je kan je huidige gewoonten doorbreken maar hoe communiceer je met jezelf en anderen op emotioneel niveau? Hiervoor zal je moeten leren uit je comfortzone te stappen, het gevoel leren benoemen en er mee leren werken. Hoe goed ken jij jezelf op emotioneel niveau?

Wil jij jezelf emotioneel beter leren kennen? 5 tips om emotioneel te groeien.
1. Om je emotioneel beter te leren kennen is het belangrijk om eerst in contact te komen met je lichaam. Gevoel is namelijk een lichamelijke beleving; kies er bijvoorbeeld voor elke dag een bodyscan te doen.
2. Luister in stilte naar je lichaam, wat voel je allemaal? Waar voel jij je gevoel en wat vertelt dit gevoel jou?
3. Kom tot nieuwe inzichten; kijk bijvoorbeeld of dit gevoel past bij dit moment of is het een gevoel wat gebaseerd is op een ervaring uit het verleden.
4. Je hoeft het gevoel niet direct te repareren, maar juist te onderzoeken en dat geeft meer antwoorden.
5. Is het lastig om bij je gevoel te komen of wil je meer verdieping? Kies er dan voor om je ook op emotioneel niveau te trainen. Je zal praktische handvatten krijgen die je persoonlijk sneller laten groeien. Bij bbb health boutique Jordaan en bbb Den Haag kan je kiezen om jezelf 4 avonden mentaal te trainen en te ontwikkelen. Bij bbb Jordaan start de vierweekse training op donderdagavond 9 november. In Den Haag start de training op dinsdagavond 20 februari. Door deze training zal je emotioneel leiderschap gaan tonen ten opzichte van jezelf en anderen. Schrijf jezelf in via info@bbbpsychologie.nl of check hier de agenda.