De eerste volle maan in leeuw: 28 januari

De maan kent verschillende fases en iedere maanfase brengt weer een andere energie met zich mee. De meest bekende maanfase is de volle maan. De maan staat ten opzichte van de zon direct achter de aarde. Hierdoor word de maan in zijn geheel verlicht door de zon. De energie van de volle maan is krachtig en volle maan is een tijd om te oogsten. Alles wat je doet, denkt of zegt, heeft een grotere impact in de periode van de volle maan. Emoties zijn sterk voelbaar en sommige mensen slapen slechter gedurende deze periode. Deze maand staat de volle maan in leeuw.

Volle maan in Leeuw – 28 januari 2021

De Leeuw (vuur element) is charmant, extravagant en steelt graag de show. Ook is de leeuw trots, ijdel en een tikkeltje melodramatisch. De volle maan in Leeuw zorgt ervoor dat je gemakkelijker op de voorgrond treedt dan normaal. Daarnaast zorgt de energie van deze volle maan ervoor dat je creativiteit meer tot uiting komt. Dit wordt een passionele, creatieve maand darlings!

De invloed van Saturnus

Hoe groot je plannen ook zijn, teleurstelling ligt op de loer. De maan staat namelijk tegenover Saturnus (planeet van de obstakels en ambitie) waardoor je het gevoel krijgt dat je het niet goed genoeg doet. Het is verleidelijk om jezelf met andere te vergelijken en wanneer je je hier teveel op focust, raak je overprikkeld met negatieve energie.

De bom bars door Uranus

Omdat de volle maan ook in lijn ligt met de planeten Uranus (de planeet van verandering, opstand en revolutie) en Mars (de oorlogsplaneet) hangen spanningen in de lucht. De energie van de leeuw zorgt ervoor dat je meer naar buiten treedt, maar ook dat falen en tegenslag minder goed verwerkt worden. Dit in combinatie met de planeten Uranus en Mars maken de kans op innerlijke onrust, frustratie en het verlangen naar verandering groot. Probeer je in te houden want de kans dat de bom barst is groot. Voordat je het weet heb je ruzie en daar zit niemand op te wachten.

Deze periode is het belangrijk om confrontatie uit de weg te gaan. Het is tijd voor me-time. Trek je terug in je eigen cocon en gebruik de energie voor creatieve activiteiten.