DIY: detox gezichtsmasker en bodyscrub met grapefruit

Naast het detoxen van je inner body, kan het, zeker na de afgelopen maanden, geen kwaad om je gezicht en lichaam óók met een detox kuur te verwennen. Lekker fris en fruitig het nieuwe jaar beginnen met een lichaam dat, zowel van binnen als van buiten, helemaal schoon is. Daarbij: lente staat voor de deur, dus even resetten. Dit detox gezichtsmasker met grapefruit is ideaal als je merkt dat je huid aan een ontgiftigingskuur toe is. Gebruik het gezichtsmasker in combinatie met de lichaamsscrub voor een optimaal ‘schoon’ gevoel.

Lees ook: Gezichtsmasker met appelazijn voor de onzuivere huid

Gezichtsmasker met grapefruit
Dit detox gezichtsmasker is hét ideale ’tegengif’ tegen suiker en alcohol. Dit komt omdat grapefruit bomvol antioxidanten zit. Daarnaast zorgen de natuurlijke zuren die in grapefruit zitten ervoor dat de poriën open gaan staan, zodat je huid zich van de afvalstoffen kan ontdoen. Het resultaat? Een zachte, stralende huid. We like!

Wat heb je nodig?
1. sap van een halve grapefruit
2. 45 gram gekookte, gekoelde havermout
3. 120 ml volle melk

Zo maak je het
Mix alle ingrediënten in een kom, smeer het masker op je gezicht en laat het 15 minuten zitten. Was vervolgens je gezicht met lauwwarm water en dep het droog met een handdoek.

Bodyscrub met grapefruit en koffie
Ondanks het feit dat vrouwen meestal hun gezicht de meeste aandacht geven, als het op verzorging aankomt, mag de rest van het lichaam zeker niet achterblijven. Met deze handige bodyscrub met grapefruit reken je in een mum van tijd af met dode huidcellen en maak je de huid super zacht.

Dit heb je nodig
1. Een halve grapefruit
2. Klein beetje olijfolie
3. 90 gram gemalen koffiebonen

Zo maak je het
Besprenkel de grapefruit met wat olijfolie (op het vruchtvlees) en druk de grapefruit in de gemalen koffiebonen. Vervolgens maak je met de grapefruit cirkelvormige bewegingen op het lichaam (begin bij de voeten en werk vanuit daar omhoog). Besprenkel de grapefruit met meer olijfolie en koffie als je merkt dat het nodig is.

Lees ook: DIY: micellair water maken