DIY: micellair water maken

Er zijn verschillende make-up reinigers op de markt met elk hun eigen specifieke samenstelling en werking. De laatste tijd hoor je steeds vaker dat grote merken micellair water aan hun assortiment make-up reinigers toevoegen. Micellair water schijnt hét nieuwe product te zijn als het gaat om het reinigen van de huid. Toch had ik nog niet veel over de werking van micellair water gehoord en besloot ik daarom om op onderzoek uit te gaan.

Lees ook: Met deze 5 beautyproducten schitter jij de feestdagen door

Wat is micellair water precies?
Micellair water bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten die de huid niet alleen reinigen, maar ook kalmeren en hydrateren. Daarnaast is micellair water dun van structuur, waardoor het een verfrissend effect heeft en de huid laat stralen. Omdat micellair een dunne structuur heeft, kunnen onzuiverheden zich minder snel onder de huid ophopen. We like! Voor degenen die dit nog niet weten: het is belangrijk dat je je huid altijd twee keer per dag reinigt (’s morgens en ’s avonds). Dat gezegd hebbende, is het aan te raden om de huid ’s morgens én ’s avonds te reinigen met micellair water. Zorg dat je een wattenschijfje vochtig maakt met micellair water en maak vervolgens je gezicht goed schoon. Je hoeft niet heftig te boenen, want dat is super slecht voor je huid en daar wordt je huid niet per definitie schoner van. Handig om te weten: je kunt micellair water op elk gewenst moment van de dag gebruiken (als je bijvoorbeeld net klaar met sporten).

Benodigdheden voor DIY micellair water
1. Flesje van 150 ml
2. Essentiële rozenbottelolie (5 ml)
3. Bio oil (3 ml)
4. Rozenwater (90 ml)
5. Water (5 ml)
6. Vitamine-E tablet
7. Pipet (optioneel)

Zo maak je het!
Heel simpel: stop alle producten in het flesje en draai op het eind de dop er goed op. Schudt de boel goed door elkaar et voilà: je hebt jouw eigen DIY micellair water gemaakt!

Lees ook: Beauty-alarm: hét hulpmiddel om acne en huidveroudering tegen te gaan