Grappige illustraties over een zwaar onderwerp; depressie

Er is natuurlijk niets grappigs aan een depressie of angststoornis. Toch is humor vaak wel een fijne uitlaatklep. Hiermee maak je de kwestie niet kleiner, maar wel begrijpelijker voor mensen die zelf niet leiden aan een depressie of angststoornis. Britse artiest Gemma Correll slaagt er met haar illustraties in om het zware onderwerp met humor te benaderen.

Steeds meer mensen leiden aan een depressie of angststoornis. En hoewel er volgens het CBS in 2014 meer dan een miljoen Nederlanders aan een depressie leiden, is het vaak toch nog steeds een taboe om er over te praten. Gelukkig heeft Gemma Correll een manier gevonden om het onderwerp iets luchter te benaderen. En hoewel we allemaal weten dat er over depressie en angststoornissen vooral niet luchter moet worden nagedacht, is het een mooie kijk in het hoofd van zo veel mensen.

Ze highlight verschillende aspecten waar mensen met een depressie vaak tegenaan lopen. Dit doet ze met ontzettend veel humor! Het maakt je aan het lachen, maar het zet je ook aan het denken. Zouden we niet wat meer over dit onderwerp moeten praten?

Meer info: Gemmacorrell.com | Facebook | Twitter | Instagram