De wetenschap bevestigt dat mensen energie van elkaar absorberen

“Alles is energie” is een van de belangrijkste stellingen in de wetenschap. Een interessante studie van de University of Bielefeld in Duitsland liet zien dat planten energie van andere planten kunnen absorberen.

De wetenschap die energie in levende wezens bestudeerd noemt men ook wel bio energetica. Olivia Bader-Lee houdt zich hier al jaren mee bezig en weet zeker dat dit effect van planten ook voor mensen geldt. Volgens haar werkt ons lichaam hetzelfde als een spons, het absorbeert de energie rondom ons heen. “Dit is précies de reden waarom mensen zich ongemakkelijk voelen in een groep waar verschillende energieën en emoties samenkomen. Het menselijk lichaam is eigenlijk hetzelfde als een plant die energie zuigt, mensen absorberen energie die nodig is om emoties te voeden en iedere lichaamscel van energie te voorzien” zegt Bader-Lee hierover.

Dit is waarom mensen regelmatig van stemming wisselen. Soms ben je nerveus, verdrietig of onrustig terwijl je je op andere momenten heel vrolijk, optimistisch en gelukkig voelt. Niet omdat je situatie opeens anders is maar omdat je energie verandert. We wisselen allemaal (hooggevoelig of niet) continu energie uit met onze omgeving. Wat je voelt kunnen jouw gevoelens zijn maar ook die van iemand anders. Of een combinatie van gevoelens.