De wereld wordt mooier als iedereen zich gracieus gedraagt

Je wordt wakker. De dag is nog lang en jij gaat vandaag shinen. Vandaag ga je gracieus zijn en dat straal je uit. Negeer je rimpeltjes, winterspeklaag en je statische winterhaar want daar hebben we het nu niet over. Als jij je gracieus gedraagt wordt niet alleen jijzelf maar ook de wereld een stukje mooier.

Dit kreeg ik vanochtend mee van mijn yoga lerares. Aan het begin van de les deelt ze altijd een nuttig verhaal om de dag goed te beginnen en om ons vertrouwen te geven in de wereld. Want de wereld is raar. Vooral het afgelopen jaar is er een hoop gebeurd en daar denkt iedereen op z’n eigen manier over na. Persoonlijk vind ik het treurig en beangstigend, maar we moeten ook doorleven. Dit doe je het beste op een gracieuze, lieflijke ofwel elegante manier en wel hierom:

1. Gracieus is het tegenovergestelde van lomp
Er zijn al genoeg lompe acties waar we dagelijks van schrikken.

2. Gracieus is hetzelfde als keurig
Keurige dingen zijn nooit verkeerd, het is zoals het hoort: fatsoenlijk. Veel mensen gedragen zich niet zo keurig en dat moet ieder voor zich weten, maar gedraag je alsjeblieft wél keurig als het om een ander gaat.

3. Gracieuze mensen stralen zelfvertrouwen uit
Maar dan wel op de goede manier. Trump heeft ook zelfvertrouwen maar vooral last van het godcomplex. Gracieuze mensen hebben zelfvertrouwen maar ook vertrouwen in andere mensen. Ze schreeuwen niet en willen een ander al helemaal niet overrulen.

4. Vrouwen die gracieus zijn veranderen af en toe hun stijl
Ze zijn niet bang voor positieve verandering en gaan met de tijd mee. Dit betekent ook dat ze zich niet vast houden aan oude gewoontes en daardoor star worden. Het zijn flexibele types die open staan voor nieuwe ontwikkelingen.

5. Ze zijn bewegelijk
Dit bewegelijke komt goed van pas in een wereld waar alles snel verandert.

6. Gracieuze mensen blijven kalm
Het zijn geen onrustzaaiers. Onrust is wel het laatste wat we kunnen gebruiken want niemand weet wat ons bedreigt, wat de toekomst ons brengt of wie we zelf zijn.

Lees ook: 20 tips om beter voor jezelf te zorgen.