Struggles in de liefde waar alfavrouwen tegenaan lopen

Een alfadier – mannelijk of vrouwelijk – is een individueel dier in een groep die duidelijk de leiding heeft. Mannen verdienen vaak status door zich als alfaman op te stellen, vrouwen wordt queen bee’-gedrag niet altijd in dank afgenomen. Een alfavrouw is niet per se knap maar trekt altijd de aandacht. Zonder enige moeite staat ze altijd in de spotlight. Ze weet wat ze wil, neemt risico’s en is niet bang om alleen te zijn.

Dat kan voor een potentiële partner best angstaanjagend zijn. Alfavrouwen vallen op, dat zeker. Maar ze creëren ook een zekere afstand. Dit is niet de enige reden waarom de ware nog niet aan is komen waaien, er zijn verschillende dingen waardoor je het moeilijker hebt in de liefde.

Ze staan altijd in de spotlights
Of ze het nu willen of niet, all eyes are on them. Dit is voor de ander natuurlijk niet altijd fijn. Iedereen wil wel eens het middelpunt van de belangstelling zijn en bij de alfavrouw verbleekt een partner al snel.

Ze zeggen wat ze denken
No shame. Alfavrouwen zijn niet op hun mondje gevallen en vertonen zelfs mannelijk gedrag als ze zich uitlaten over seks. Niet iedereen kan dit waarderen. Ook als ze het ergens niet mee eens zijn, zal de ander dat weten. Mannen hebben liever dat vrouwen zwijgen en niet al teveel tegenstribbelen.

Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en wéten wat ze aan het doen zijn
Dit betekent dat ze hier veel tijd aan spenderen en daarom is er automatisch minder tijd voor liefde.

Ze nemen initiatief
En zijn niet bang om afgewezen te worden. Ze nemen regelmatig de leiding, zelfs in bed. Mannen kunnen zich hierdoor geïntimideerd voelen. Ze voelen zich minder ‘het mannetje’.

Ze zijn niet bang om alleen te zijn
Daarom zijn ze in tegenstelling tot veel andere vrouwen, niet naarstig op zoek naar een lover. Wat komt dat komt…

Ze laten zich niet controleren
Alfavrouwen gaan hun eigen gang en hebben geen zin om verantwoording af te leggen over dingen die ze doen.

Ze hebben geen hulp nodig
Want het merendeel van de struggles lossen ze zelf wel op! Zelfs klusjes in huis doen ze binnen no-time zonder gemopper.

Ze hebben balans in het leven nodig
Wanneer het daten net begint, kost dat veel tijd. Lovers willen elkaar zien en het is lastig om dit met vrienden, werk en familie te combineren.