De leukste adresjes in Hoi An, Vietnam

Hoi An is een populaire bestemming in Vietnam. De oude stad is, ondanks de heftige oorlog, goed bewaard gebleven. Het is er dan ook vaak erg druk en in het weekend lijkt het hier wel Disneyland door de gekleurde verlichting en lichtgevende draken op het water. Toch is Hoi An één van mijn favoriete bestemmingen in Vietnam. De sfeer in dit bijzondere stadje, waar het altijd naar wierook & barbecue ruikt, is uniek.
geel huis
Een fiets huren is een MUST in Hoi An. Alles is dichtbij en veel straten zijn autovrij. Het is ook DE plek om kleding op maat te laten maken. Ik heb dit bij een niet te vinden winkel in een markthal laten doen met de naam “47”: heel goed! Yaly Couture staat bekend als één van de beste ‘tailors’ van de stad. Lees verderop in deze post waar je op moet letten als je kleding wilt laten maken…
vietnam
Chu Chu is een superleuke smoothie bar, met heerlijke sapjes, koffie & cocktails. Ze hebben hier ook mijn favoriete koffie: de authentieke, Vietnamese ‘Egg Coffee’. Cocobox is een andere topplek voor gezonde shakes! Bij Hai Café heb ik een paar keer goed geluncht. Ze hebben een fijn terras en een lekkere wontonsoep voor maar 3 euro! Extra pluspunt: Hai Café heeft een mooie tuin waar je ook kunt zitten! Voor de beste koffie & ontbijt moet je bij The Espresso Station: Coffee, Art & Roastery zijn! Dit verstopte cafeetje is moeilijk te vinden en daarom een goed bewaard geheim in Hoi An. Let op het bordje: “But first: coffee’, dit wijst je in de goede richting. Supervriendelijke eigenaar, die van ieder kopje een meesterwerk maakt! Ga naar de beroemde Banh Mi Queen (Madame Khanh), een oma met rode vingers van de chilisaus, voor een echte, Vietnamese Banh Mi: een Franse baguette met zo ongeveer alles erop wat je je maar voor kunt stellen, maar lekker dat het is!! Ik heb in heel Vietnam geen betere variant gevonden.
cheesecake
Mijn allerlekkerste diner at ik bij Nu Eatery. Ook dit restaurant vind je niet, als je niet weet dat het er zit. Vlak na de oude Japanse brug, zie je een straatje naar rechts. Na een paar meter vind je Nu Eatery aan je linkerhand! Ik at hier heerlijke ‘steamed buns’ met ‘pulled pork’ en een goede salade met avocado, bonen & inktvis. En de cheesecake: niet normaal zo lekker! Een ander simpel, maar goed restaurant is Red Dragon. Dit ligt wat buiten het centrum van Hoi An. Het was iets verder dan ik dacht, dus ik heb een gezellige, nachtelijke fietstocht gehad! Neem een taxi en bestel de bijzondere, groene papaya salade met kip & de ‘sticky rice & mango’ als toetje!
lampionnen
Kijk voor de rest van deze post en meer foto’s & tips op www.littlewanderbook.com!

Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!


Lees ook: Goodmorning Vietnam! De leukste hotspots in Hanoi!