De fijnste ski-resorts voor winters vertier

Wintersport of zomervakantie. Of allebei. Daar heeft iedereen een mening over maar vaak ga je na één keer wintersport, zéker nog een tweede keer. En een derde. Welja. Wintersport heeft voor sommige mensen gewoon voorrang op de zomervakantie. Of je nu gaat met het hele gezin of met vrienden, chic of vooral heul gezellig, uiteindelijk is de plek wel belangrijk. Want je wilt toch een beetje skiën, après skiën en slapen zodat je de volgende dag weer uitgerust bent om opnieuw naar beneden te zoeven. Dit zijn de fijnste ski-resorts en geloof ons, het is hier goed toeven!

 

The Hide Hotel in Zwitserland

In Flims, wij hadden er nog nooit van gehoord (maar nu wel een reden gevonden om er naartoe te gaan!) kun je je terugtrekken in The Hide hotel. De Glarner Alpen zijn nog vrij onontdekt en daarom rustiger om te skiën. Maar met zo’n eclectisch en chic hotel gaat daar vast en zeker verandering in komen. Want de rijke decoratie met hout, velours en kosmische prints is zeer aantrekkelijk. Er is vertier voor kinderen én er is een privé spa. Why not? Wij vinden het echt allemaal te beeldig!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TheHideHotelFlims & Apartments (@thehidehotelflims)

La Bürsch in Noord-Italië

In Italië is het wat ons betreft heerlijk skiën. Piëmont is het skigebied waar je verschillende ski-resorts vindt. La Bürsch vinden wij de ultieme stek om te verblijven. Dit historische, imposante landhuis ademt romantiek en knusheid uit. Precies waar je zin in hebt na een dag op de piste! Neerploffen bij een knisperend haardvuur, omringt door hout, antiek en andere kunstige objecten. In de zomer is dit overigens ook een hele goede plek waar genoeg te beleven valt! Denk aan paardrijden, vissen en paragliden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LA BÜRSCH (@la_bursch)

Les Fermes de Marie in Frankrijk

Het Franse Megève heeft heel wat te bieden voor de wintersporten. Megève is één van de oudste en duurste wintersportplaatsen van Frankrijk. Hotel Les Fermes de Marie is niet de duurste plek om te slapen maar wel de leukste. Vinden wij dan. Er hangt een typisch wintersport sfeertje, alsof je in een chalet logeert. Het eten is er ook voortreffelijk en dan is het al gauw goed. Lekker slapen, lekker eten… wat wil een mens nog meer?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Les Fermes de Marie Megève (@lesfermesdemarie)

Voor het eerst op wintersport? Neem les en kies een skigebied voor beginners

Nog geen tot weinig ervaring met skien? Neem les! Er is niets zo dom – gevaarlijk zelfs! – dan de piste af te gaan zonder dat je kunt skiën. Na een aantal lessen weet je in ieder geval hoe je stuurt, remt en dus enigszins veilig op pad gaat. Vaak is het ook mogelijk om ter plekke skiles te nemen. Er zijn groepslessen of privélessen, en soms zijn er zelfs Nederlandstalige instructeurs. Daarnaast is het belangrijk dat je voor een skigebied kiest waar veel makkelijke blauwe pistes te vinden zijn. Gaat het toch niet zo goed met skien? Dan is er vaak genoeg ander vertier! Denk aan sleeën, rodelen, langlaufen, shoppen, wandelen of een dagje naar de spa.

Hoe reis je naar je bestemming?

Wanneer je op wintersport gaat is het lekker om de auto te pakken. Er moet aardig wat mee: warme kleding, skikleding, après ski kleding en je ski’s natuurlijk. Op de auto kun je dan een skidrager plaatsen om eigen ski’s te vervoeren. Scheelt weer centen bij de piste. Geld dat je goed kunt gebruiken voor de mooiste hotels en het lekkerste eten!

Skikleding kopen of lenen?

Wanneer je voor de eerste keer op wintersport gaat, is het verstandig om skikleding te lenen. Denk aan een skipak, ski’s, skischoenen, skistokken, skibril en een helm. Doe dat vooral vóór vertrek want ter plekke zijn de ski’s en andere benodigdheden vaak duurder. Wat je daarnaast nog nodig hebt zijn thermo-ondergoed, skisokken en skipullies. Deze dingen zijn natuurlijk prima om zelf aan te schaffen, want sokken lenen? Hell, no! 

Lees ook: bij mindspace maken ze van flexwerken een dag uit