De energie in het teken maagd

Augustus, de maand van de maagd. Je kunt je sterrenbeeld benaderen vanuit de zon (wilskracht en bewustzijn) maar ook vanuit de maan (emoties en onderbewustzijn). Dit laatste is waar we in dit artikel wat dieper op in gaan. De maan symboliseert het vrouwelijk in je leven, je thuis, je emoties en je instinct. De maan is altijd aan verandering onderhevig, het je verleden en je toekomst.

Deze weken is het verstandig om je energie voor jezelf te gebruiken, het kan zijn dat je kritischer bent dan anders. Je zult merken dat je streeft naar perfectionisme en dit kan een positieve invloed hebben op veranderingen in je leven. Dingen die veranderen gaan snel en efficiënt maar niet zonder slag of stoot. Dit komt omdat je het liefste kiest voor veiligheid maar verandering voelt nooit veilig. Bovendien leeft de maagd een preutse en veeleisende levensstijl. Emoties kunnen hoog oplopen deze maand en achter deze emoties schuilt de invloed van je moeder. Een belangrijke positieve invloed die je moet koesteren maar ook los moet leren laten. Soms is handelen vanuit de mening van je moeder bekrompen en houdt het je tegen om grootste stappen te maken. Het maakt je minder vrij omdat je bang bent om je donkere kant te tonen, de aardse en ruwere emoties. De maagd wil letterlijk een maagdelijk imago hooghouden en dat matcht soms niet met de diepe gevoelens waarmee ze diep van binnen worstelen.

Maagden zullen merken dat het leven verloopt in pieken en dalen. Soms heb je het nodig om even helemaal los te gaan om vervolgens weer je brave, perfectionistische en zorgelijke zelf te zijn. Want dit laatste is de rode draad in je leven… maagden zijn zorgzaam, puur en houden van controle. Onthoud lieve maagden: soms is het juist goed om het leven zijn gangetje te laten gaan en de controle los te laten. Verder kunnen maagden niet tegen onrecht en ook niet tegen rommel. Als ze ergens een hekel aan hebben is het aan een rommelige en onhygiënische omgeving. Dit kan irritaties veroorzaken binnen relaties.

De maagd is een aardeteken en dit betekent dat ze behoefte hebben aan structuur. Ze zijn zeer analytisch en zien vaak de kleinste details. Op de werkvloer of in huis… niks ontsnapt aan het scherpe oog van de maagd. Dit is een voordeel maar het kan ook tegen je werken omdat je soms het overzicht mist. De maagd helpt graag een ander en is graag met gezondheid bezig. Deze maand is dan ook ideaal voor een mentale of fysieke detox.