Dé anti-transpiratietip voor zwoele zomerdagen

Hoewel ik liever zou willen dat het níet zo is, kan ik er niet omheen: sinds mijn pubertijd heb ik soms enorm last van zweetaanvallen. En dat is geen pretje. Zeker de geur die ermee gepaard gaat niet. Man, wat schaamde ik mij soms voor deze ‘aandoening’. Schaamde (!), want één jaar geleden vond ik ein-de-lijk een middel waardoor ik veel minder – of liever gezegd – eigenlijk geen last meer heb van mijn ‘zweetkwaal’. En dat stemt mij een gelukkig mensch.

Lees ook: PFFF… Zo versla je de zomerhitte

Met dit soort zomerse temperaturen is een anti-zweettip natuurlijk van harte welkom. Dus ik dacht, laat ik mijn tip eens met jullie delen. Het geheim zit ‘m in de deo die ik gebruik. Nadat er een boel deodorants de revue waren gepasseerd én ik ten einde raad was, kwam mijn huisgenootje met dé gouden tip: een anti-perspirantdeo. GOUD! Echt. Een anti-perspirantdeo blokkeert namelijk langdurig de uitgangen van de zweetkleren, waardoor de zweetproductie als het ware ‘stop’ wordt gezet. Daarnaast zitten er in een anti-perspirant metalen verwerkt die een bepaalde reactie geven op de huid, waardoor er een soort ‘propje’ ontstaat. Dit propje houdt zeg maar het zweet tegen, waardoor je gegarandeerd droge én fris ruikende oksels hebt. FIJHIJN!

Waarom werkt deze deo wél?
‘Reguliere’ deodorant voorkomt de zweetproductie an sich niet, maar pakt de bacteriën aan die nare geurtjes achterlaten. Het feit is echter dat deze bacteriën ontwikkelen zich (vooral) ontwikkelen als de oksels nat zijn. Met andere woorden: met een normale deo, pak je dus het gevolg aan (nare geur) en niet de kern van het probleem (overmatige transpiratie/natte oksels). Vandaar dat de meeste deo’s onder de noemer ‘anti-transpirant’ worden verkocht, omdat ze de transpiratiegeur (!) bestrijden en niet de transpiratie zelf. Chill, weet je dat ook weer.

Lees ook: Beauty must-haves die mee op reis moeten