Column Robin: Met je twijfelkont in het zand

Na een heftige week, is het nu tijd voor vakantie. Even lekker helemaal niets doen! Luieren op het strand, een uitzending gemist marathon en culinaire verwennerijen. Heerlijk om even los te laten!

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dat hele gedoe met die yogaschool me niet in de koude kleren zou zijn gaan zitten. Heel even heb ik me afgevraagd of ik wel een goede beslissing heb genomen. Heb ik me niet weg laten jagen? Of heb ik niet stiekem gewoon zelf opgegeven? Wanneer ik in de spiegel kijk en zie hoe de ontspanning weer van mijn gezicht te lezen is, weet ik dat ik niet hoef te twijfelen. Ik ben voor mezelf op gekomen en dat is voor mij de juiste keuze.

Maaaaaar… wat nu?! Ga ik opzoek naar een nieuwe yogaschool, of wil ik wellicht iets compleets anders? Het is een gek gevoel dat alles nu ineens weer open staat. Gek, bevrijdend en stiekem ook een beetje beangstigend. Zoveel dingen die ik zou willen doen en leren, maar waar moet ik beginnen? Ik merk dat ik het nu lastig vind om een keuze te maken. En stiekem is het ook moeilijk om de motivatie te vinden om de keuze te maken. Er schieten zoveel scenarios door mijn hoofd. Boksen in Thailand, Yoga in India, een edit cursus in Kuala Lumpur, een kook cursus op Bali, een sup retreat in Sri Lanka. De keuze is reuze! In plaats van een knoop door te hakken, plof ik nu liever even neer op een ligbed op het strand.

IMG_3479

Lekker luieren op het strand

Duidelijk toe aan vakantie dus! We waren het afgelopen weekend in Balangan. Dat ligt in het zuiden van Bali, tussen Jimbaran en Uluwatu in. We verbleven in een super lief boutique hotel genaamd The Alchemist (er staat een boom in onze badkamer!), waar we de eerste twee dagen bijna niet uitkomen. Lekker lui hangen we bij het zwembad en genieten we van het even helemaal niets hoeven. Voor het eten hoeven we de deur niet uit. The Alchemist heeft een top keuken! Mocht je in de buurt zijn, probeer dat zeker de Chia Pudding een keertje uit.

IMG_3506

Douchen onder een boom, The Alchemist

Wat is het leven toch ook gek soms he? Je kunt soms nog zo goed plannen en denken dat je alles tot in de puntjes hebt uitgedacht, maar uiteindelijk loopt alles vaak anders. Als ik een ding heb geleerd sinds mijn reis, is dit het wel. Of nou ja, bijna alles dan. Zo ben ik echt gezegend met een super lieve vriend (we vieren deze week precies zes maanden samen, yeey!) en heb ik nog steeds geen heimwee. Dus dat zit wel snor. Maar voor de rest lopen de meeste dingen toch anders dan gepland. Niet perse slecht! Sommige dingen juist heel fijn en positief. Maar vooral erg leerzaam. Zo hebben we besloten om Nepal nog even op de bucket list te laten staan en eerst nog even een bezoekje te brengen aan Sri Lanka. Wellicht toch nog maar eens dat Sup Retreat opzoeken…

IMG_3306

Al weer 6 maanden op avontuur met deze kanjer

Volgende week gaan we landje hoppen. We verlaten het prachtige Bali, gaan even snel winkelen in Kuala Lumpur om vervolgens ons nestje te vinden in Sri Lanka. Even veel verhuizen weer, maar hopelijk straks weer een vast plekje wat we weer thuis kunnen noemen. Waar? Dat weet ik nog niet. Zoals ik al zei; niets loopt als gepland. Dus geef ik me er maar aan over.

Liefs,

Robin

Lees ook: Week 1 van de yoga training