Column Robin: leven in het nu ( in Bali dan)

Ja hoor, we zijn er! Wat voelde als een hooggegrepen droom, is nu werkelijkheid geworden; Het leven van een nomadenbestaan vol met yoga en mooie avonturen. Bali is waar het avontuur begint. De dagen zijn gevuld met verse watermeloenen en mijn blote voeten in het zwembad. Waarom heb ik hier zo lang mee gewacht?! Lees Robin’s volgende column hier: 

We hebben het goed voor elkaar hier, op dit heerlijke eiland. Via AirBnB hebben we een heerlijk huisje geregeld voor de hele maand, wat voelt als een paradijsje in het paradijs. Hier kunnen we ons prima terugtrekken wanneer we al de drukte zat zijn en banjeren we rustig in onze blote kont door de tuin. Dit voelt toch behoorlijk als de vrijheid waar we naar opzoek waren!

IMG_1984

We? Ja oké, ik moet wat verklappen. Dit avontuur doe ik niet geheel alleen. Sinds een paar maanden ben ik met iemand die mijn wereld volledig op zijn kop zette. Zo erg op z’n kop dat we hebben besloten voorlopig samen de wereld te ontdekken. Een giga stap voor iemand die de afgelopen vijf jaar haar boontjes eigenlijk altijd zelf heeft gedopt. Niemand om rekening mee te houden, maar ook niemand waarbij liefde z’n plekje kon vinden. En zeg nou eerlijk: wat is het leven zonder liefde?

IMG_1979

Elke ochtend na mijn yoga practice plons ik neer in ons zwembad om een poging te doen de woorden van Eckhart Tolle’s; ‘The Power Of Now‘, in me op te nemen. Mocht je het boek nog niet kennen, Tolle leert je hoe je los kunt komen van je geest en hoe je kunt leven in het NU. Klinkt vaag? Ja is het ook wel een beetje… Tenminste, ik denk dat ik begrijp wat hij bedoelt met leven in het nu. Niet constant maar leven in morgen of denken aan gisteren, maar de tijd nemen voor wat er op dit moment om je heen (en ook vooral in jezelf) gebeurt, maar hoe zet ik in hemelsnaam mijn geest uit?! Zelfs nu ik hier ben, weet ik nog niet de rust te vinden waar ik stiekem naar verlangde. Wellicht gaat het daar al mis; zoeken naar iets wat zich schuilhoudt in jezelf, buiten jezelf. Does that even make sense? Zoals Tolle zou zeggen; Robin, je bent een slaaf van je mind… 

IMG_8177b

Foto via blog.freepeople

Oké, leven in het nu dus. Dat nu op Bali is wel erg veranderd. Het strand van Kuta is bezaaid met plastic en ramptoeristen en inmiddels lijkt ook Canggu steeds meer een verlenging van de patserige uitgaansstad. Gelukkig gaan er tussen alle hysterie en viezigheid ook nog steeds heel veel mooie plekjes schuil, maar het wordt wel steeds beter zoeken. Het is voor ons beide ook even acclimatiseren en onze weg vinden om een ritme op te bouwen. Er moet uiteraard wel gewoon gewerkt worden en, ondanks dat we beide heel blij zijn met het werk wat we doen, is het even flink aanpassen door het grote tijds- en klimaatverschil. Stiekem kijk ik uit naar volgende maand, dan begint mijn Yoga Teacher Training en is er geen tijd om me druk te maken over andere zaken.

Toch hoor je me absoluut niet klagen. Terwijl ik dit aan het typen ben, kookt hij een heerlijke gluten- en suiker-vrije maaltijd voor ons in onze eigen villa met Bryan Adams op de achtergrond (my guilty pleasure! haha). Heel even voel ik alle energie door de kamer stromen, mijn buik vullend met een tintelend gevoel en mag alles even zijn zoals het is. Morgen toch nog maar eens een hoofdstuk Tolle lezen…

Veel liefs en warmte,

Robin

Volgende week: Robin als dolfijn, brekkie on the beach en tripjes Ubud. Voor behind the scene foto’s en filmpjes, volg Robin via @Pandatipi.

IMG_1987

Lees ook Robin’s eerste column: Welkom in de wonderlijke wereld van yoga en panda’s