Column Robin: Welkom in de wonderlijke wereld van yoga en panda’s

Robin is een freelance tekstschrijfster en ontwikkelende yogi uit Amsterdam. Na een succesvolle carrière op de Amsterdamse grachten besluit ze het roer om te gooien en alles achter te laten. Haar doel? De wereld veroveren. En niet met een zwaard en te paard, maar met een open geest en een open hart. Op Enfait deelt ze haar ervaringen die ze onderweg tegenkomt. Zowel de bijzonder leuke als de bijzonder moeilijke momenten gaat ze niet uit de weg. Ze verwelkomt je dan ook graag om digitaal met haar mee te gaan op deze fysieke maar ook voornamelijk mentale reis. Dus welkom!

Ik ben dus Robin (hallooo Robin!) ook wel bekend als PandaTipi. Mijn hele 27-jarige leven speelde zich altijd af in de binnenstad van Amsterdam. Opgegroeid in de Jordaan, gepuberd in Oud Zuid en uiteindelijk carrière gemaakt aan de grachtengordel. Precies zoals het hoort, toch? Of toch niet…

Zoals ik steeds vaker om mij heen hoor, zijn veel meiden van mijn leeftijd op zoek naar de zin van het leven. We hebben alles prima voor elkaar; een goede baan, een lekker huis, een fijne vriend of een sexy scharrel en een druk sociaal leven. Voor de buitenwereld lijkt alles perfect, maar vanbinnen woekert er toch een soort leegte. Nou, precies dat gevoel had ik ook. Tuurlijk, alles kan áltijd beter. De baan kan altijd een stukje leuker (of je salaris), je kledingkast net een beetje voller en je sociale leven net een tandje spannender. Maar laten we heel even relativeren, waar hebben we het nu eigenlijk over met z’n allen? Zijn we constant opzoek naar imperfecties, omdat het idee van perfectie wellicht te benauwend is?

Schermafbeelding 2016-12-29 om 09.29.17

Op mijn bucketlist stond altijd al bovenaan dat ik een grote reis wilde maken. Een reis zonder einddatum en zonder bestemming. Maar hoe?! Aangezien ik geen beroep beoefen wat ik overal ter wereld uit kan voeren (oh nee?) en ook geen geldboom in de tuin heb staan, vond ik dat genoeg redenen om me er maar bij neer te leggen dat deze droomreis wellicht te hoog gegrepen is. Wat heeft me dan toch doen besluiten om het wél te doen?

Ik vond mezelf ineens op een punt in mijn leven waarbij ik me ging afvragen waar ik mijzelf over vijf jaar zou zien. Is dat nog steeds in deze (of een andere soortgelijke) baan? In Nederland? In een eigen woning en wellicht met kinderen? En eigenlijk bij elke gedachte die zo logisch zou passen bij het “perfecte” leventje wat ik voor mezelf had gecreëerd, voelde ik meer verdriet dan euforie opkomen. Daar klopt iets niet. Steeds meer bekroop het gevoel van benauwing. Het welbekende ‘is dit alles?’ gevoel. Toen wist ik, dit moet anders. ‘Nu kan het nog!’ greep ik aan als levenszin en deze diende als een soort houvast in het maken van de beslissing. Ik ga dit doen!

Zonder vallen en falen is het leven toch niets aan, vind je niet?

Oké, stap een is dus gezet. Ik ga dit doen! Maar hoe? De beperking die ik mezelf had opgelegd over dat beroep en die geldboom, waren bij het door hakken van de knoop natuurlijk niet ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. Toch was er iets wat er verdween toen ik besloot te gaan, namelijk; angst. De grootste dwarsligger die we kennen. Doordat de angst voor het besluit, voor het doen, verdween kon ik eindelijk helder zien wat er nu eigenlijk allemaal voor me ligt. Alles. De wereld!

Sinds een tijd heb ik (net zoals gelukkig zoveel meer mensen in Nederland) Yoga ontdekt. Wat ik altijd zag als iets zweverigen met een ‘geiten-wollen-sokken’ imago blijkt zo ontzettend vervullend en levensverreikend te zijn. Mijn net ontdekte passie bleef niet onopgemerkt. Toen ik voor de zoveelste keer een betoog over yoga aan het houden was tegen een volstrekt onbekende, vroeg hij; ‘ben je soms yoga lerares? Want je praat er zo passievol over!’. Dat was mijn ‘eureka’ momentje. Maar natuurlijk, YOGA! Hoe mooi als ik de wereld over kan reizen en een zakcent kan verdienen door te doen wat ik het liefste doe?!

En zo geschiedde…

Benieuwd hoe mijn plannen zich verder ontwikkelen? Waar ik naar toe ga op mijn reis en hoe ik dit in hemelsnaam allemaal ga doen zonder giga geld boom? (Ik ook!).

Lees dan elke week mijn column op Enfait en volg mijn avonturen. Je bent uiteraard ook van harte welkom op mijn instagram: pandatipi voor alle behind the scenes foto’s en filmpjes.

Tot volgende week!

Liefs,

Robin

Schermafbeelding 2016-12-29 om 09.36.18

Lees ook: Niet gelukkig op je werk? Zeg je baan op!