Boekentip: Ervaringsgerichte chakra-werkboek Angelus

Je hebt boeken en je hebt literaire kunstwerken. Het chakra-werkboek Angelus hoort tot die laatste categorie. Wat is dit een parel zeg. Niet alleen qua looks, maar ook qua ‘innerlijk.’ Een boek vol praktische tips en (yoga-)oefeningen hoe je meer op je innerlijke kompas kan vertrouwen. En bouwen. Daarbij is de eeuwenoude leer over chakra’s – energiecentra in ons lichaam – gecombineerd met yoga leading. Namasté!

Founders chakra-werkboek AngelusGerrard Street duurzame koptelefoon pakket

Chakra-werkboek Angelus, learning by doing

Angelus is het – mogen we toch wel zeggen – meesterwerk van Erica Jago en Roos van der Kamp. Een yogini en kunstenares die hun krachten hebben gebundeld om samen dieper in te gaan op chakra’s. Of zoals ze het zelf zeggen: ‘…een bewezen methodologie van emotionally connected yoga en visueel sterke beelden als middel om de wijsheid van je eigen lichaam meer te zien en te gaan voelen. ‘

Even kort over chakra’s. Voor de meesten iets mysterieus. Iets ‘waar je wel eens van hebt gehoord.’ De schrijfsters van het chakra-werkboek stellen dat het minder zweverig is dan je denkt. We hebben namelijk allemaal bijvoorbeeld wel eens een brok in je keel gehad. Een teken dat je keelchakra uit balans is. Voor de twee spirituele ladies een teken dat het tijd is om ’t te gaan onderzoeken. Angelus helpt daarbij!

Het chakra-werkboek Angelus bestaat uit zeven hoofdstukken die elk een chakra onder de loep nemen. Zeven sterke energiepunten in je lichaam die zich vanaf je staartbeen tot kruin langs je ruggengraat bevinden. Erica: ‘Als de chakra’s uit balans zijn, ervaren we pijn en lijden in het leven. Pijn die niet verborgen moet worden, maar juist een teken is dat er iets te verkennen en leren is.’

yoga-oefeningen chakra-werkboek Angelus

Per chakra – dus per hoofdstuk – zijn er 3 yoga sequences samengesteld die jou als lezer helpen om meer naar binnen te keren. Meer naar je gevoel te gaan en je ratio even te laten voor wat ‘ie is. Elk hoofdstuk eindigt met een creatieve ’transformerende creatieve oefening.’ Een oefening die je uitnodigt om diep te luisteren naar opkomende boodschappen van je hart en intuïtie, en een sterke tool voor reflectie is. Meer in Jip & Janneke-taal: het gaat over het herkennen van je patronen en hoe je die in je dagelijkse leven – aan de hand van je chakra’s – kan finetunen. Stof dat je tot nadenken zet!

chakra-werkboek AngelusANGELUS is hier verkrijgbaar en kost €45,00.