Al het volk aan dek! Het is weer Sail Amsterdam

Eens in de 5 jaar varen alle schippers met hun trots richting de IJhaven voor Sail Amsterdam. Dit jaar alweer voor de negende keer en het beloofd weer spectaculair te worden. Van 19 t/m 23 augustus is het zover en traditioneel begint het event met de – niet te missen – parade waar de geschiedenis herleeft.

Het event is groot dus waar moet je wezen?

Undercurrent
Wil jij genieten van een glaasje prik op het water van Amsterdam? Dan moet je naar Undercurrent, het terras óp het water. Vanaf hier heb jij het beste uitzicht op de schepen en kun je genieten van verschillende optredens.

Zo ben je na een weekend in de stad weer helemaal ontspannen.

Pllek
Bij Pllek kun je mogelijk de eerste schepen spotten. Ga er op woensdag 19 augustus rond 13.00 heen om te lunchen en als het goed is zie je vanaf daar alle schepen arriveren. Vanaf 19 augustus kun je er ook een expositie bekijken of plaatsnemen op de kijkboulevard. Hier heb je front row plekken om al het moois te bewonderen. Let wel op: het NDSM pontje heeft andere vaartijden.

Pop-up restaurant L’Invite
Met een glas bubbels een oester weghappen kan bij L’Invite bij de Jan Schaeferbrug. Een gedeelte van deze brug wordt tijdelijk verwijderd zodat alle grote schepen erdoor kunnen varen. Het pop-up restaurant heeft verschillende terrassen waar je vanaf €10 terecht kunt voor een drankje. Voor een menu betaal je €75 maar dan zit je ook subliem.

Shopping: schoeisel voor op de boot!

Floating bar
Tik jij gewoon liever een biertje weg? Voor een Thaise ‘Tiger’ pils, live art en pingpongshows kun je aan boord op de Floating bar aan de Oosterdokskade. Het is een initiatief van Tosti Creative. Met Disco Dolly, Fat Kids Cake en 22Cakes aan dek gaat de creatieveling hier helemaal uit z’n bol.

Supperclub cruise
Er zijn verschillende boten waar je voor wat centen mee kunt varen ín de parade. Zo is er de Supperclub Cruise waar je luxe kunt vertoeven met ontbijt in bed, hapjes en drankjes. Er is ook een DJ aan boot voor het nodige zeemansvertier.