Afternoon Sea bij WSHS Gouda (Hotel Relais & Châteaux Weeshuis)

Afternoon Sea? Is dat hetzelfde als een Afternoon Tea maar dan met lekkers uit de zee. Ja. De Afternoon Sea bij restaurant en cocktailbar COCO is PRECIES wat het lijkt. Oesters, zalm, bisque, Hollandse garnalen, Yellowtail en een avocadosalade gepresenteerd op een mooie etagère. Elegante gerechtjes en kleine bereidingen van vis-, schaal- en schelpdieren die je met gemak kunt eten. Daarmee bedoelen we dat het ook wel ‘Comfort Fruits de Mer’ zijn, heerlijkheden waarbij men niet onhandig alles nog uit de schelpjes moet peuteren. Dat is al voor je gedaan en gemak dient de mens!

afternoon sea

afternoon sea

De oorsprong van de verrukkelijke Afternoon Sea ligt bij zee liefhebber en executive Chef Martijn Kajuiter welke 12 jaar in The Cliffhouse heeft gewerkt, zijn uitzicht was de zee waar zijn voorliefde voor fruits de mer is ontstaan. Voor ons geen uitzicht op zee terwijl we genieten van de Afternoon Sea maar op de romantische binnenplaats van het WSHS in Gouda. Een unieke plek, gesierd met kussens van Palais, gestreepte parasollen en natuurlijk het historische pand zelf.

WSHS Gouda

WSHS komt van Weeshuis, dat wetende onthoud je de naam opeens met gemak en dat is belangrijk. Deze plek is er namelijk een voor op je lijstje. Het oude weeshuis in het cultureel kwartier in Gouda stamt uit 1599, diende jarenlang als aalmoezeniersweeshuis voor arme kinderen van de stad en opende afgelopen jaar de deuren als hotel en culinaire ontmoetingsplaats. Na een grondige opknapbeurt, is het hotel een lust voor het oog. Wat ook erg smakelijk is, zijn casual fine dining restaurant LIZZ en cocktailbar COCO. In deze laatste kun je terecht voor lunch, een Afternoon Tea, dé Afternoon Sea, zoetigheden of een klasse borrel.

Een ode aan vrouwelijkheid

Door de jaren heen heeft het weeshuis verschillende functies gehad met als rode draad dat de plek altijd gerund werd door daadkrachtige vrouwen. Vrouwelijkheid die in het hotel nog steeds gevierd wordt en overal in terugkeert. De namen van de restaurants, LIZZ en COCO, de ronde vormen en zelfs de verfijnde gerechten op de kaart hebben een vrouwelijke touch.

WSHS gouda

Gouds Plateel

Het interieur van WSHS is bedacht door de krachtige en creatieve eigenaresse Sharon van Gastel die haar unieke hersenspinsels samen met interieurstyliste Judith van Mourik tot uiting bracht. De inspiratie voor de look en feel van het hotel komt van het Gouds Plateel dat werd gemaakt door verschillende plateelfabrieken in Gouda. Kenmerkend zijn het expressieve kleurgebruik, de florale afbeeldingen en een stevige lijnvoering. Kenmerken die overal in het hotel te vinden zijn. Er zijn 25 unieke hotelkamers waarvan er geen één hetzelfde is. De vloerbekleding en het behang in het klooster zijn speciaal voor het hotel gemaakt, net als de bijzondere lampen in de Refter die refereren naar nonnenkappen. De Refter is een plek waar men kan trouwen, feesten of vergaderen. We zeiden het al: knoop deze plek in je oren!

WSHS Gouda

Benieuwd? Neem dan een kijkje op de website van WSHS Gouda.