7 mei: Volle Maan in Schorpioen

De volle maan die op 7 mei verschijnt heet ook wel de ‘Maan van het Ontwaken’. Deze magische maan zorgt voor een bijzondere tijd. De lente is een periode waarin de natuur tot bloei komt, het is een periode van ontwaken. Voor jou betekent het dat de volle maan kracht geeft om bepaalde kanten van jezelf te ontplooien. Tijd voor transformatie en groei, zij het niet dat het intense teken Schorpioen recht tegenover de Stier staat. De maan die het vrouwelijke symboliseert staat recht tegenover de zon die het mannelijke symboliseert. Je snap: dit zorgt voor conflicten die je deze maand onder ogen moet komen. Laat je niet leiden door angst
Nu de maan in het emotionele en mysterieuze teken Schorpioen staat, lijkt het ingewikkeld om emoties toe te laten. Schorpioenen creëren veiligheid voor zichzelf door verborgen te houden wat er echt in ze omgaat. Hierdoor verzet je je tegen transformatie door confrontaties uit de weg te gaan. In feite handel je in dit geval uit angst. Je begrijp dat dit de innerlijke spirituele groei niet bevordert. Sterker nog: wanneer je alles weg blijft stoppen blijven emoties zoals angst, jaloezie en wraakzucht sluimeren op de achtergrond. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot verslaving. Zeker in een jaar waarin de omgeving geen vertrouwen biedt, waarin alles draait om corona en waarin we offers moeten maken, is het makkelijk om te verdrinken in negativiteit.

Laat het los
Hoe lastig het ook mag zijn, probeer je niet te verzetten tegen diepere gevoelens. Het gemis van een belangrijk persoon, onrecht, misbruik… dingen die zijn voorgevallen in het verleden en die je nog iedere dag bij je draagt. Probeer je te beseffen dat je niet altijd controle in handen hebt maar dat je wel een manier kunt vinden om met gevoelens om te gaan.