7 manieren om van negatieve energie af te komen

Bad vibes, iedereen voelt ze wel eens om zich heen hangen. Of je loopt een ruimte binnen en daar zijn ze! Negatieve energie kan je opeens overvallen wanneer je in de buurt komt bij iemand met een donkere wolk om zich heen. Of je bent zelf de persoon die mentaal in het donker schuilt. De vraag is: hoe kom je van deze negatieve energie af?

Het is zeker mogelijk om die negatieve energie zo snel mogelijk van je af te schudden. Volgens mensen die geloven dat ieder mens een energetisch veld om zich heen heeft, zijn bad vibes goed te verdrijven. Dit heeft alles te maken met het beïnvloeden van de chakra’s en meridianen. We voelen allemaal de vibraties van andere personen ook al hebben we dit niet altijd door. Negatieve energie is een lage vibratie die vaak voor komt bij depressieve gevoelens, woede, angst, verdriet of gebruik van veel alcohol of drugs. Hierdoor is je trilling laag.

In het leven krijgt iedereen te maken met lage vibraties omdat emoties zoals onrecht, verraad, verdriet en woede onvermijdbaar zijn. Het is alleen belangrijk dat je niet al deze emoties van iedereen oppikt. Dit doe je door jezelf te beschermen met een denkbeeldig schild. Er zijn veel verschillende manieren om je van negatieve energie te ontdoen en positieve energie toe te laten. Denk aan meditatie! Dit zijn een aantal manieren om van negativiteit af te komen.

1. Ten eerste: overdenk negativiteit
Wanneer we het hebben over energie, is het belangrijk om te beseffen dat je het nooit uit de weg moet gaan. Observeer, leer en laat het daarna pas los. Alles wat er in jouw leven plaatsvindt, gebeurt met een reden. Zie het als een leerschool.

2. Neem een bad
Dit is een fijne manier om je aura te reinigen en je geest te voeden. Vul je bad met essentiële oliën zoals eucalyptus, cedarwood en lavendel samen met Epsom zout om het lichaam je mind te kalmeren. Wanneer je het bad leeg laat lopen, spoelen er heel wat negatieve emoties mee in het putje. Vergeet niet om na je bad nog even een moment voor jezelf te nemen.

3. Creëer een alchemie mindset
Een alchemie mindset is in zijn diepste betekenis innerlijke transformatie. Besef je dat je je gevoelens kunt sturen en je relaties kunt beïnvloeden, dat je lichaam slechts een omhulsel is.

4. Geef je grenzen aan
Het is belangrijk om grenzen aan te geven. Lukt dit niet? Leer het dan! Het is oké om nee te zeggen tegen die persoon, dat event of een verzoek. Wanneer iets niet goed voelt, kun je het maar beter vermijden.

5. Geef je omgeving een energetische boost
Open de ramen, brand wierook en ruim op! Dit zorgt letterlijk en figuurlijk voor ruimte. Je kunt ook een stapje verder gaan en je omgeving energetisch reinigen met salie of palo santo.

6. Oh hey, spirit animal
Iedereen heeft een spirit animal, spirit animals zijn een andere vorm van spirituele gidsen. Ze dragen betekenis, wijsheid en kracht. Vogel uit welk dier bij jou hoort en vraag om hulp. De kracht die ze met zich meebrengen zorgt voor nieuwe energie.

7. Draag een edelsteen bij je
Kristallen doen wonderen en vooral smokey quartz of zwarte toermalijn houden negatieve energie buiten de deur.