7 dingen om je behoeftes als HSP introverteling te vervullen

Veel mensen geven zichzelf liever geen stempel maar leven alsof alles té heet of té koud is. Ze ervaren veel stress, zijn overladen met emoties en voelen zich best vaak ongemakkelijk. Zonde. Het leven is te kort om de dagen voorbij te laten gaan met ongemakkelijke gevoelens. Deze kun je namelijk een stukje minder maken als je je best doet. Dit zorgt voor meer comfort en minder discomfort in een tijd waarin steeds meer mensen zich overprikkeld of overgevoelig voelen

1. Geluiddichte koptelefoon
Oh man, dit is een belangrijke. De geluiddichte koptelefoon zorgt ervoor dat je niet de hele dag door geprikkeld wordt met geluiden uit je omgeving. Als je van muziek houdt, kun je zachtjes luisteren naar je lievelings muziek en zo cocoonen in je eigen wereld. Zélfs als je midden op een druk station staat. Ze zijn wel best prijzig maar misschien wel exact wat je nodig hebt.

2. Een reisbeker
Is een verlichting in de winter én zomermaanden. Als het extreem koud is kan de warme drank je opwarmen en als jij puffend en zwetend de dag doorkomt helpt een slokje ijskoud water je verder. Perfect om jouw dag een beetje aangenamer te maken, vergeet ‘m dus niet!
thermobeker
Thermosbeker, €12,95 Blond Amsterdam via De Bijenkorf

3. Chai thee
HSP’ers krijgen een opgejaagd gevoel na het drinken van een kop koffie. De caffeine is too much en daarom is Chai thee een betere kickstart om de dag mee te beginnen. Het is een mildere vorm van caffeine en bestaat uit zwarte thee, gember, kardemom, kaneel, venkel en zwarte peper. Dit zorgt niet alleen voor een boost, het verbetert ook je immuunsysteem, spijsvertering en het is rijk aan antioxidanten. Onmisbaar dus.

4. Een comfortabele stoel
Heb jij issues met je stoel? Dan is het tijd voor een nieuw exemplaar. Je brengt – helaas – een groot deel van de dag zittend door een dit is al niet goed voor je gezondheid. Als je dan ook nog op een ongemakkelijke stoel zit, is dit erg vervelend. Het belast je boven- en onderrug en geeft onvoldoende steun. Dit zit je de hele dag in de weg… dus get that chair!

5. Wake-up light
Nóóit meer dat irritante alarm in de ochtend. Een wake-up light stimuleert natuurlijk zonlicht waardoor je automatisch natuurlijker ontwaakt. Zo wordt je niet abrupt wakker geschud waardoor je slaapcyclus onderbroken wordt.

6. Geluiden uit de natuur
In combinatie met de geluiddichte koptelefoon kan het luisteren naar geluiden uit de natuur erg rustgevend zijn. Zeker als je in de stad woont waar je de hele dag door het verkeer hoort razen en mensen hoort schreeuwen. Geluiden uit het bos werken écht kalmerend en als je niet iedere dag naar het bos kunt, dan zet je toch een muziekje op?

7. Slaapmasker
Een slaapmasker is niet aan te bevelen in combinatie met de wake-up light maar zeker de moeite waard. Vooral als je moeilijk in slaap valt, kan ik slaapmasker de uitkomst zijn. Dit in combinatie met oordoppen zorgt ervoor dat je je afsluit van de wereld en écht toekomt aan je schoonheidsslaapje.

Lees ook: 10 tekenen dat je een oude ziel hebt ontmoet.