5 tips om meer te lezen

Lezen is gezond. Het verrijkt niet alleen je kennis of fantasie, uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat lezen stress verlaagt en een gunstig effect heeft op je hartslag en spierspanning. Ander onderzoek toont aan dat lezen het geheugen en andere cognitieve functies verbetert. Daarom vinden wij dat iedereen dagelijks een moment moet nemen om te lezen. Al is het maar even! In de herfst of winter is het helemaal geen straf om in huis te cocoonen met een goed verhaal, toch?

Jammer genoeg horen we ook vaak genoeg dat mensen minder tijd maken om te lezen. Omdat thuis werken ook in de vrije uurtjes de aandacht afleidt, of omdat de concentratie na een dag achter de laptop als sneeuw voor de zon verdwijnt. En soms is lezen gewoon niet helemaal je ding. Kan. Wel zonde… daarom delen wij tips om meer te gaan lezen.

Lees één ding tegelijkertijd

Multitasken is voor de meeste vrouwen niet zo moeilijk maar ontspannen wel! Laat die ontspannenheid nou nét het doel van lezen zijn. Focus je daarom liever op één verhaal dan op meerdere verhalen. Dit laatste is verwarrend en je komt er niet helemaal lekker in. Bewaar dat multitasken dus maar voor het huishouden of voor je werk. Wanneer je leest, duik je helemaal in een verhaal.

Word lid van een boekclub

Een boekenclub stimuleert je om verhalen te lezen die je anders niet zo snel leest. Het is ook een stok achter de deur om niet te lang in een verhaal te blijven hangen. Zo lees je lekker door en ontdek je dingen die je anders misschien nooit had geweten. Vaak gaat een bijeenkomst van de boekenclub ook gepaard met een hoop sfeer en gemoedelijkheid! Het einde van het jaar is vaak een goed moment om voornemens te maken voor het nieuwe jaar. Laat dit jaar de boekenclub een voornemen zijn!

Schaf een e-reader aan (of geef er een cadeau!)

Boeken zijn leuk maar ondingen om mee te nemen of vast te houden in bed. Daarom is de e-reader een uitkomst! Verknochte boeklezers zijn vaak huiverig om over te stappen maar als ze eenmaal om zijn is er geen weg meer terug. Neem de e-readers van Kobo: licht en compact. Makkelijk om mee te nemen – daar gebruik je de sleepcover voor – en ook geschikt voor audioboeken. Stel je bent uitgelezen, dan kun je verder luisteren.

kobo

Kobo Libra 2

Wij mochten de Kobo Libra 2 proberen. Een stijlvolle e-reader boordevol functies en met aardig wat opslagruimte!  Ook beschikt de e-reader over bluetooth en is deze waterdicht. Met een Kobo Libra 2 e-reader lees je overal lekker. Of het nu zonnig of pikdonker is. Het 7″HD E Ink Carta 1200 niet-blinkende scherm, de comfortLight PRO instelbare helderheid en kleurtemperatuurregeling zorgen voor een goede focus en aangename leeservaring, waar je ook bent. De e-reader is verkrijgbaar in wit en zwart, met SleepCovers in  de kleuren klaproosrood, lavendel, leisteenblauw en zwart. Hoe origineel is het om een e-reader cadeau te doen, want in feite een onuitputtelijke boekwinkel, waar je nog lang van geniet! Maak de komende binnenblijfdagen zeer aangenaam met Kobo!

De adviesverkoopprijs van de Kobo Libra 2 bedraagt €189,99 en de e-reader is verkrijgbaar via deze website

Maak van lezen een ritueel

Maak er een gewoonte van om iedere avond voordat je naar bed gaat te lezen. Of pak er ieder weekend steevast een goed verhaal bij. Creëer een regelmatig leesritme waardoor je zin krijgt om jouw e-reader erbij te pakken!

Vind een rustig plekje

Sluit je af voor de buitenwereld en duik helemaal in het verhaal. Of je je nu terugtrekt in je kamer of je afsluit van de wereld doormiddel van oordopjes, het gaat erom dat je geen afleiding hebt. Het is een kunst om in alle rust te lezen.