5 dingen waarmee jij jouw kostbare tijd verpest

Ladies. It’s time to get your sh*t together en dat begint met het besef jezelf dat je soms gewoon ongelofelijk veel tijd verpest met ondingen. Schrap deze nutteloze dingen uit je leven want daar word je toch niet blij van.

1. Roddelen
Super verleidelijk natuurlijk: lekker roddelen. Iedereen houdt wel van een juicy verhaal over een ander maar niet van een roddel over zichzelf. Waarom zou jij het doen als je het ook niet fijn vindt als er over jou geroddeld wordt? Besef je dat het veel mooier is om op een positieve manier over andere vrouwen te praten. Zie ze als inspiratie niet als concurrentie. Dit laatste zorgt voor negatieve energie die je om kunt zetten in kracht. Versterk elkaar!

2. Plannen maar niks doen…
Ik ben een dromer en ik heb veel ideeën. Oh wat zou ik graag dit nog doen of dat bereiken. Ondertussen vliegt de tijd voorbij, want als er een ding is wat je je steeds vaker beseft, is het dat je dingen moet DOEN. Voordat je het weet is er weer een jaar voorbij en zitten de ideeën nog steeds in je hoofd. Niks gebeurt vanzelf dus waar wacht je nog op?

3. Jezelf vergelijken met iemand anders
Als je het mij vraagt, zijn wij generatie Y-kinders allemaal op zoek naar het perfecte leven van anderen. Totaal overprikkeld door Social Media. En ik ga niet de heilige boon uithangen, ik doe er keihard aan mee. Ik kijk óók naar influencers en wil de boel opfluffen met mooie tassen, schoenen en een kek kapsel. Er is niks mis met het bewonderen van anderen vrouwspersonen maar zullen we alsjeblieft onze eigen authentieke persoonlijkheid laten zoals ‘ie is?

4. Wachten op een ander
Hier ben ik vrij stellig in. Ik wacht nooit op een ander en dat zal ik ook nooit doen. Als iemand niet wil afspreken, dan niet. Geen tijd? Prima. Geen zin? Ook goed. Je eigen plan trekken is het beste idee ever. Laat jouw geluk en vrijetijdsbesteding niet afhangen van iemand die daar helemaal niet verantwoordelijk voor is. Sommige mensen zijn zo aanhankelijk, dit plakkerige gedrag schrikt alleen maar af. Als iemand jou of jouw ideeën leuk vindt, komt het vanzelf…

5. Wegkwijnen in zelfmedelijden
Pas maar op dat je niet zo’n type vol zelfmedelijden alom wordt want er is niemand die jouw uit het gat gaat trekken. De enige manier om uit een dip te komen, is door niet bij de pakken neer te gaan zitten. Jij bent de enige die dit kan doen. Zelfmedelijden kost zoveel tijd en negatieve energie. Geloof mij, wegkwijnen in ellende zorgt voor meer ellende. Iedereen maakt het nodige mee in het leven, ieder huisje heeft z’n kruisje en op sommige momenten mag je best schreeuwen dat het allemaal k*t is. Maar laat die momenten niet je leven overnemen. Dat is pas k*t.