3 giftige planten in je tuin

Heurlijk kinders! Het is lente, de zon schijnt dus vertoeven we vaker buiten. De planten en bloemen beginnen volop te bloeien en dat ziet er mooi uit. Alleen moet je wel voorzichtig zijn, ook in je eigen tuin! Het kan zomaar zijn dat je flink wat giftige planten hebt staan zonder dat je het door hebt.

rhododendron
De blauwe regen
Oogstrelend is deze prachtige plant die door de tuin slingert. De blauwe bloemen vallen op en trekken volop de aandacht. Pas wel op dat kinderen niet aangetrokken worden tot de giftige zaden, peulen en takken… hierdoor kun je flinke buikpijn krijgen.

roze bloemen
De rododendron
Rhodos betekent boom en dendron roos, op z’n Grieks dan. De rododendron is in feite in rozenboom en kan groot worden. De bloemen zijn fel gekleurd en een exemplaar doet je tuin opleven. Alleen zijn de bladeren, bloemen en honing van de plant wel giftig. Wat er gebeurt als je de plant eet? Overgeven, misselijkheid, slijmvliesontstekingen en een trage hartslag zijn het gevolg.

lelietje van dalen
Het lelietje-van-dalen
Onschuldig, zo ziet een lelietje-van-dalen eruit maar dat is ‘ie niet! Als je de blaadjes of bloemen snoept krijg je last van diarree, buikpijn, overgeven en hartritmestoornissen!