2018 is het jaar van de hond

Vorig jaar was het jaar van de waakzame haan, dit jaar zal in het teken staan van de trouwe hond. Om precies te zijn duurt dit jaar van 16 februari 2018 tot 4 februari 2019. Onder het teken van de hond zijn geboren mensen in de jaren 2018, 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, 1946. Dit Chinese sterrenbeeld duidt op eerlijke, betrouwbare en vriendschappelijke mensen. Altijd oprecht en beschermend naar hun omgeving.

Honden zijn intuïtief en zeer empatisch. Ze hebben vrij snel door hoe iemand in elkaar steekt en of iemand oprechte bedoelingen heeft. Honden zijn familiemensen, ze houden van huiselijkheid en spenderen vaak veel tijd binnenshuis. Het zijn diplomatieke persoonlijkheden, scherp en intelligent. Al kunnen ze ook steberig zijn, ze vinden bijna nooit iets goed genoeg en daardoor zijns e vaak teleurgesteld. Vooral in zichzelf. Het gras elders is altijd groener en het eeuwige opboksen tegen anderen kost veel negatieve energie. Hierdoor zitten ze regelmatig in een dip en zijn ze veeleisend of ook wel defensief.

Het jaar van de hond op economisch gebied
In het jaar van de hond gaan we economisch gezien de krachten bundelen, dit levert meer inkomsten op voor iedereen. Er zal genoeg werkgelegenheid zijn maar er is een tekort aan mensen met kennis die voldoet aan de snelle nieuwe technologische ontwikkelingen. Komend jaar staat in het teken van omscholing en het creëren van nieuwe functies die voorheen nog niet bestonden.

Het jaar van de hond op het gebied van duurzaamheid
Steeds vaker worden mensen confronteert met de impact van onze samenleving op het milieu. We MOETEN veranderen om de opwarming van de aarde tegen te gaan en steeds meer mensen zoeken naar een betere balans om zo duurzaam mogelijk te leven. Langzaamaan eet iedereen minder dierlijke producten en dragen we een steentje bij aan de circulaire economie. Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en bedrijven die vervuilend zijn, gaan daar op den duur een hogere prijs voor betalen.

Het jaar van de hond op individueel gebied
In 2018 worden idealen belangrijker dan voorheen. We willen iets betekenen en het leven zin geven. Het is een ommekeer voor de consumptiemaatschappij want we zullen minder investeren in spullen en meer in ervaringen. Omdat het geld dat niet aan spullen wordt uitgegeven elders wordt besteed, heeft dit geen negatieve impact op de economie. Het komende jaar spenderen we meer tijd thuis, met vrienden en met familie. Er is meer behoefte aan intimiteit en we schermen ons beter af voor prikkels van buitenaf. We gaan bewuster met Social Media om en laten ons minder verleiden door Smartphones.