Richt je huis – als het even kan – Feng Shui in

New Year, New Home! Of eigenlijk helemaal geen nieuw huis, maar wel nieuwe energie in huis! Want dat is waar we op doelen in dit artikel. Vooral voor degene die gevoelig zijn voor sferen is dit een nuttig artikel, want zo maak jij je huis Feng Shui. Feng wat?

Leg een ijsblokje op dít lichaamspunt en kijk wat er gebeurt.

Feng Shui (foeng sweej) is een Chinese filosofie, al meer dan 3000 jaar oud. Doormiddel van deze Chinese leer verbeter je de energiestromen en harmonie in huis. En dat is o zo belangrijk, Want je leefomgeving heeft een grote invloed op jouw welzijn. Feng Shui betekent letterlijk ‘wind en water’ en volgens de Chinezen hebben deze elementen alles te maken met jouw innerlijke welzijn. Een goede Feng Shui zou zorgen voor een goede gezondheid en meer geluk, een slechte Feng Shui heeft het minder goed met je voor, brengt ongeluk en is zelfs slecht voor je gezondheid.

bloemen

Koop verse bloemen en planten
Bloemen en ander groen in huis zorgen altijd voor meer energie. In tegenstelling tot verdorde planten en rot fruit, die wil je niet in huis hebben. De meeste bloemen hebben een betekenis. Zo zorgt een vetplant voor financiële voorspoed en rozen brengen liefde met zich mee. Let wel op: doorns en andere stekelige planten schijnen juist weer slecht te zijn. Kies trouwens niet voor standaard plekken, juist in de badkamer zorgen planten voor meer energie.

De tafel zegt ook wat
Ronde tafels lokken inspirerende gesprekken uit waardoor je op nieuwe ideeën komt. Vierkante tafels creëren verbondenheid en eenheid met je tafelgenoten. Een rechthoekige tafel geeft ruimte en openheid en een tafelkleed is ideaal om – onverwachte – negatieve wendingen te absorberen, bovendien stompt het de hoeken van de tafel af. Nog een puntje: wees altijd dankbaar voor jouw tafelmomenten met geliefden.

kleuren

Slaap zacht
Het is belangrijk dat je slaapkamer yin is, dit wil zeggen dat je er alleen moet slapen! Elektrische apparaten? Liever niet! Felle lampen? No-way. Spiegels in de slaapkamer verstoren de nachtrust door hun reflecterende energie en andere rommel zorgt ook voor onrust. Bovendien is het beter om zo ver mogelijk bij deuren vandaan te slapen, en het hoofduiteinde van het bed mag nooit bij een raam of deuropening staan. Onder het bed mag geen rommel liggen, het is geen opslagplaats! Het plaatsen van een mooie steen of kristal in de buurt van je bed levert flink wat positieve energie op. Kies voor zachte of witte kleuren op de muur.

Thuiswerken, hoe doen wij dat eigenlijk?

Ga nooit met je rug naar de deur zitten
Als het kan. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om z’n bank tegen een muur zonder ramen te plaatsten, toch is dat de beste plek! Het geeft namelijk een veilig en beschermd gevoel als we de woonkamer in kunnen kijken en de deur in de gaten kunnen houden.

Zet geen scherpe voorwerpen in het zicht
Scherpe voorwerpen zoals messen, een schaar maar ook doorns (van de roos) zorgen voor negatieve energie. Dit geldt ook voor speelgoed in de vorm van geweren, zwaarden en ga zo maar door.