Eet meer bieten! Lekker en dus heel gezond

Rode en gele bieten doen niet onder voor alle dure superfoods. Ze boosten je energielevel, bevatten veel antioxidanten en detoxen jouw lichaam op een natuurlijke manier. Ze ontgiften je lever en zuiveren het bloed. Omdat ze veel ijzer bevatten zijn ze extra goed voor vrouwen, omdat het vaker vrouwen dan mannen zijn die ijzer tekort komen.

Je kunt de bieten gebruiken in een juice, maar je kunt ze ook koken en besprenkelen met kokosolie en zeezout. Ook lekker!

Denk na het lezen van dit artikel niet: vanaf nu eet ik ze iedere dag, een keer per week is meer dan genoeg!

Bieten uit de oven
bieten
Dit heb je nodig:
4 pond rode of gele bieten
2 eetlepels olijfolie
Zeezout en zwarte peper
Handvol tijm
1 takje rozemarijn
2 laurierblaadjes

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de bieten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Voeg de kruiden toe en ¼ kop water. Dek de schaal af met alminium folie (om de bieten te stomen) en laat deze ruim 60 minuten in de oven staan. De bieten zijn goed als je er eenvoudig in kunt prikken. Is dit het geval? Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen in de nog bedekte ovenschaal. Hierdoor gaat de schil van de biet los zitten, en kun je deze eenvoudig verwijderen als de bieten zijn afgekoeld. Lekker met geitenkaas!

4 x de lekkerste detox gerechten met rode biet