Zo verwijder je gelnagellak zonder je nagels te bederven

Erg mooi:gelnagellak. Helaas zijn je nagels vaak minder mooi als deze er weer af gaat. Er valt iets aan te doen! Neem de tijd en ga vooral in een luchtige ruimte zitten zodat je niet alle aceton inademt, dan kunnen we beginnen:

Eerst vijlen
Begin met een grove nagelvijl en vijl voorzichtig de toplaag eraf zodat de aceton beter in kan trekken. Dan hebben we het over de glanzende laag en niet over de kleur.

Botoxparty voor de bachelorette

Bescherm je nagelriemen
Bedek je huid rondom de nagels met een cuticle olie of vette crème. Dit beschermd de kwetsbare huid tegen aceton die de huid flink uitdroogt.

Wattenbollen vs. wattenschijfjes
Wattenbollen schijnen beter te zijn om nagellak te verwijderen. Ze vormen zich beter naar de nagels en absorberen meer aceton.

Zeg maar dag tegen je wallen!

Inpakken die hand(el)
Knip 10 vierkantjes uit aluminiumfolie, groot genoeg om om je vinger te wikkelen. Plaats de wattenbol op de nagel en pak deze in met het folie. Doe dit bij alle 10 de nagels. Laat dit 10 minuten in werken en de nagellak verdwijnt als sneeuw voor de zon.

De laatste beetjes
Er blijven altijd wat restjes op de nagels zitten. Verwijder deze met een ‘orange stick’, dit is een manicure tool waarmee je de nagels schoon maakt of de nagelriemen terug duwt. Gebruik niet té vaak dezelfde stick want omdat ze vaak van hout zijn is het een bron van bacteriën.

Hydrateren
Na een flinke portie aceton zijn je nagels helemaal uitgedroogd. Dip je nagels minimaal 5 minuten in kokosolie, smeer je nagelriemen in met cuticle olie en ze zijn weer als nieuw! Ga niet meteen nieuwe gellak aanbrengen als de nagels nog vet zijn.