Zo verminder je de spanning in je kuiten

Bij Enfait geloven we in mindful bewegen. Er zijn verschillende oefeningen die ervoor zorgen dat lichaam en geest beter in balans komen. Die je emotionele en spirituele staat weer verbinden met het lichaam. Vandaag kun je de spanning in je kuiten verminderen.

We hebben het dan over een stijf gevoel door spierstijfheid als gevolg van bijvoorbeeld overbelasting. Je kuiten zijn belangrijk want ze brengen je van A naar B, ze zorgen samen met de enkels en voeten voor gronding. Ze zorgen dat je kunt rennen en dat je stevig staat en daarom kunnen de kuiten wel een beetje extra liefde gebruiken.

Wat heb je nodig?
-Een yoga blok
-Een trigger point bal

Zo doe je het
Met je props in de buurt zoek je een plek op de vloer waar je je benen recht voor je uit kunt strekken. Plaats een yogablok in de lengte onder je kuit. Met je been gestrekt spits je je tenen en dan plaats je de bal onder de overgang van het vlezige naar het slankere gedeelte van de kuit. Wanneer je de bal op de juiste plek hebt geplaatst, laat je je been op de bal rusten. Verplaats nu je gewicht rustig van voor naar achteren waardoor je met je kuit over de bal rolt. Rol richting je enkel en daarna weer terug naar je knieholte.