Zilver of goud? Dit zegt het over jouw persoonlijkheid

Sieraden maken zelfs van de simpelste outfits, de prachtigste looks. Sieraden zijn er om te koesteren en om door te geven aan volgende generaties. Genoeg reden om er aandacht aan te besteden, dachten wij. Een sieraad kan je look afmaken over ervoor zorgen dat je uitblinkt op een moment dat je dit even hard nodig hebt. Misschien koester jij een erfstuk of hecht je heel veel waarde aan een sieraad met een bepaalde symboliek. Hoe kies jij jouw favoriete kleur en wat zegt het over je persoonlijkheid?

Draag jij liever zilver of ga je altijd voor goud? Of mix je beide kleuren door elkaar. Vaak is er toch een sterke voor keur voor één kleur. Dit heeft te maken met smaak, de tint van je huid en je persoonlijkheid!

Zilver
Zilver pas bij mensen met het motto ‘doe je normaal dan doe je al gek genoeg’ en bij mensen met een minimalistische levensstijl. Personen die voor zilver kiezen houden minder van poespas, zijn vaak wat ingetogener maar ook avontuurlijk! De keuze voor zilver is verstandig als je blauwe of groene ogen hebt en graag je kleding in koelere tinten draagt: grijs, blauw, wit of zwart. Het schijnt zelfs zo te zijn dat blauwe aderen aantonen dat je voor zilver moet gaan.

oorbellen
Oorbellen via Lucardi

Goud
Gouddragers zijn bon vivants die het leuk vinden om op te vallen! Ze hebben een sprankelende persoonlijkheid en vinden het fijn om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Gouden sieraden staan vaak beter bij donkere ogen en een getinte huid. Zelfs de kleur van je aderen bepaalt mede of goud wel of niet bij je past. Bij groene aderen gaat goud perfect. Wat kleding betreft past goud het bij warme kleuren (rood, oranje, beige, goud).

Rosé
Wat geen goud én geen zilver draagt? Dan is er natuurlijk nog rosé! Deze kleur is anders dan anderen en laat dat nou net perfect bij jouw persoonlijkheid passen! Je wilt je onderscheiden en uniek zijn en keuzes maken vind je niet al te makkelijk.

Mix & match
Vrijbuiters, levensgenieters en rommelkonten mixen het liefst de drie bovengenoemde kleuren. Ze kijken het niet zo nauw, zijn erg positief en leven bij de dag. Vooral de laatste jaren is het mixen van verschillende kleuren sieraden populairder geworden. Heeft dit te maken met de kenmerken van onze generatie? De millennials die liever reizen dan vroeg settelen. Die veel waarde hechten aan keuzevrijheid maar hierdoor ook moeite hebben met de vele keuzes die er zijn. Armbanden en horloges zijn het makkelijkste te mixen. Naast een zilver klokje is best wel plek voor een gouden armband. Of een gekleurde!