Yoga vanuit huis? Zo doe je dat!

Hoewel ik voorstander ben van doe-elke-dag-aan-yoga, snap ik dat je niet altijd tijd hebt. Heb ik zelf ook niet, want: man-kind-hond-werk-familie-vriendinnen. Het is een toestand (soms). En ik ben niet de enige, dus yoga vanuit huis zou een grandioze optie zijn. Of nou ja ‘zou’, het ís. Vanwege tijdgebrek zocht ik de afgelopen maand naar manieren om mijn dagelijkse yoga fix te krijgen. Hierbij mijn yoga-zonder-de-deur-uit-te-gaan tips!

yoga met evy

1. Koop of leen een yoga boek of DVD.
Zelf ben ik pas geleden weer lid geworden van de bibliotheek. En ik kan je vertellen: het is een feest. Ik leende diverse, soms ouderwetse boeken (en ook een dvd) om mijn yoga skills en kennis te vergroten. Zelf doe ik al een aantal jaar aan yoga, maar als je net begint dan kan ik je Yoga met Evy aanraden. Ik hou van België en ik hou van Evy. Ik hoop dat ze net zoveel mensen enthousiast weet te maken voor yoga als ze deed met hardlopen. Haar boek neemt je stapsgewijs mee op het yogapad, laat de houdingen goed zien en geeft aanvullende informatie.

yoga

Lees ook: Deze yogareeks kun je gewoon vanuit je bed doen. 

2. Abonneer je op een online kanaal
Toen ik nog in Amsterdam woonde ging ik regelmatig naar Delight Yoga. Er staan veel (en verschillende) lessen op het rooster, de docenten zijn goed en de thee staat altijd klaar. Ik mis deze school echt en zou een gat in de lucht springen als ze een vestiging in Haarlem openen. Om het gemis te verlichten abonneerde ik mij deze maand gratis (want een proefmaand) op hun kanaal The House of Yoga en volgde zo’n drie keer per week een online les. Net als de fysieke locatie is de sfeer van hun kanaal sereen en clean. Ik ga meestal voor een practice van zo’n 30 minuten. Favoriet zijn de grounding en balancing lessen van Erica Jago en Tory Hyndman.

adriene

3. Lang leve YouTube
Ik ben ooit met yoga begonnen via YouTube. Ik weet niet meer hoe, maar ik kwam op de video’s van Tara Stiles. De filmpjes spraken mij aan vanwege de naam (bijvoorbeeld Morning Strala in bed) en vanwege de lengte: gemiddeld zo’n 5 minuten. Gedurende de zomer deed ik elke dag zo’n filmpje, in september meldde ik mij bij een yogaschool en sindsdien kan ik niet meer zonder (echt waar!). Tegenwoordig zoek ik naar langere filmpjes en doe ik graag een practice van de Amerikaanse Adriene. Deze dame heeft humor, praat met een Texaans accent en houdt het lekker luchtig. Ja, ik mag Adriene graag. Op haar kanaal vind je lessen voor beginners, voor als je boos bent en oefeningen die je kunt doen om die kater te verlichten (!!!).

Head image via 

Lees ook: Aan alle (nog) niet yogi’s: dit is hoe yoga mijn leven veranderde.