Dit wist je vast nog niet over water drinken

Wist je dat mensen ooit alleen maar water tot hun beschikking hadden? Er werd niks anders gedronken. Water is een basisbehoefte en er zijn veel onderzoeken naar gedaan. Zeker met dit weer is water de beste dorstlesser maar volgens dokter Batmanghelidj, een Iraanse arts die 20 (!) jaar onderzoek deed naar water, heeft water ook andere krachten.

Water voorkomt schade aan het DNA, voegt energie toe aan voedsel en het reguleert je lichaamstemperatuur. Dit laatste is enorm belangrijk met dit warme weer. Mensen die voldoende water drinken slapen beter en hebben minder kans op verslavingen zoals roken en alcohol. Water vermindert stress en verhoogt je concentratie. Wie water drinkt, heeft minder honger en zwangere vrouwen hebben minder last van ochtendmisselijkheid! Kijk. Dat zijn nog eens voordelen.

Zo drink je daadwerkelijk meer water
Sommige mensen vinden het lastig om veel water te drinken. Toch zijn er manieren om water drinken als een gewoonte in jouw leven te laten versmelten. Lauw water drinkt bijvoorbeeld makkelijker weg dan ijskoud water en het is beter voor je lichaam. Koud water kan de stofwisseling vertragen… dat wil je nou net niet. Je weet dat je voldoende water drinkt als de kleur van je urine lichtgeel is, wacht nóóit op dorst. Als je dorst hebt, is dat een signaal dat er al water uit je weefsel onttrokken wordt. Dus zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft maar doe het rustig aan. Alles waar té voor staat is niet goed…