Wil je beter slapen? Zo word je een schone slaapster

Slaap is van grote invloed op je gezondheid en productiviteit. Als je niet goed slaapt krijg je stress en voel je je constant moe. In de zomer kan het lastiger zijn om fijn te slapen. Door de hitte lig je uren te woelen en kom je moeilijker in slaap. Investeren in een goed matras is daarom slim, het kan je helpen bij een goede nachtrust, en zeg nou zelf, dat is toch het allerbelangrijkste?

Daarom moet je nóóit beknibbelen op een nieuw matras of nieuw beddengoed. Veel mensen slapen op een oud en versleten matras en dat is PURE armoe. Je kunt zelf ook wel bedenken dat een matras eens in de zoveel tijd aan vervanging toe is. Het is een broedplaats voor schimmels, bacteriën en huisstofmijt. Op deze broedplaats breng jij een groot deel van jouw leven door, ongeveer acht uur per nacht. Er is geen ander object in huis waarmee je meer lichamelijk contact hebt. Je doet er dus verstandig aan (en dat is nog zacht uitgedrukt) om eens in de vijf tot zeven jaar op zoek te gaan naar een nieuw exemplaar en that’s what I did! Maar waar let je op als je een matras gaat kopen?

Per nacht verlies je een halve liter vocht
Dit vocht belandt in het matras en vocht in combinatie met een donkere omgeving is de perfecte broedplaats voor schimmels. Deze ongewenste schimmels zorgen voor vage klachten zoals hoofdpijn of verstopte luchtwegen. Voorkom dit door jouw matras regelmatig te luchten of door het te vervangen.

Of verwissel het eenvoudig
Júíst omdat hygiënisch slapen zo belangrijk is, heeft het innovatieve matrasconcept Refresh een matras ontwikkeld dat bestaat uit twee aparte matrassen in één hoes. Het ondermatras biedt stevigheid en gaat een lange tijd mee. Het bovenste matras is een comfort matras en deze is verkrijgbaar in drie verschillende stevigheden: soft, medium en firm. Wij hebben voor een medium matras gekozen. Een matras moet voor mij niet te hard maar ook niet te zacht zijn, het moet stevig genoeg zijn om de normale S-curve van de rug te ondersteunen het lichaamsgewicht goed te verdelen. Stel je koopt het matras bij Refresh dan kun je het bovenste matras tot honderd dagen na de aankoop omruilen tegen een andere stevigheid mocht je toch niet zo lekker liggen. Wat een service! Ze komen het matras zelfs thuis brengen en nemen indien gewenst jouw oude viezige exemplaar mee. En het beste komt nog: het bovenste matras van Refresh kun je easy vervangen, dit kost stukken minder dan de aanschaf van een gloednieuw matras. Vooral als er wel eens andere mensen in jouw bed slapen (denk aan AIR BNB), is het verwisselen van je matras een must. Ook mensen met kinderen zullen blij zijn met dit nieuwe concept!

refresh

Kies jouw eigen stevigheid
Het kan zijn dat jouw partner een andere stevigheid fijner vindt dan jij. Dit is geen probleem bij Refresh matras. Het matras kan in twee losse onderdelen geleverd worden, zo kun jij kiezen voor een soft variant terwijl manlief iedere avond op een firm matras neerstrijkt. Mijn vriend en ik vinden dezelfde stevigheid fijn dus liggen we nu lekker op een medium matras. De beste keuze voor beide! Wij zijn dik tevreden… ben jij ook toe aan een nieuw matras? Dan kun je via Enfait 15% korting krijgen door op de website van Refresh matras de kortingscode Matras0417 in te vullen. Deze code werkt t/m 31 augustus 2017.

meloen
Vermijd synthetisch beddengoed
Vooral in de zomer is dit belangrijk om goed te slapen. Warmte stijgt namelijk op. De vulling van een synthetisch dekbed is gemaakt van polyester vezels en deze vulling neemt geen vocht op. Toch moet je lichaam de warmte ergens kwijt en er is maar een andere weg: je matras. Donzen dekbedden zijn een beter alternatief want op deze manier kan jouw lichaam de warmte kwijt.

Ventileer en creëer een aangenaam klimaat
Last but not least... ventileer je slaapkamer. Zet ’s ochtends of ’s nachts een raam open zodat er even een frisse wind door de ruimte kan waaien. Niemand wil in een muf hok liggen waar het benauwd is. Hierdoor wordt het moeilijker om te slapen. De ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen de 12 en 18 graden. Zet dus nooit de verwarming aan.

Geef slaap prioriteit
Slapen is het allerbelangrijkste wat er is. Daarom moet je altijd zorgen voor voldoende slaap. Het liefst acht uur per nacht… dan heeft jouw lichaam de tijd om zichzelf te hertellen en kun je er de volgende dag weer fris tegenaan.

Verwijder je telefoon je fysiek uit je slaapkamer
Het is je wekker maaaaarrr…. dan koop je maar een ouderwets exemplaar. Stel je voor dat je ’s nachts gebeld wordt. Tja… Als je een belangrijk telefoontje verwacht omdat iemand in de familie ziek is of gaat bevallen, à la… maar leg je telefoon dan ergens neer waar je hem nog wél kunt horen maar niet kunt zien. Zet je telefoon op ‘niet storen’ en stel bepaalde nummers in die jou dan nog wel kunnen bereiken. Test of je je telefoon op afstand hoort en het probleem is voor een groot deel opgelost. Alleen al de aanwezigheid van jouw mobiele telefoon in de slaapkamer zorgt voor onrust. Weg met dat ding..

Slapen is ongelofelijk belangrijk, daarom krijg je nu t/m 31 augustus 2017 15% korting op een gloednieuw Refresh matras. Bestel je matras en vul op de website van Refresh matras de kortingscode: Matras0417 in!