Wetenschappelijk bewezen: naakt slapen is goed voor je

De naaktslapers onder ons mogen in hun handjes klappen want: de wetenschap heeft gesproken en het is beter om bloot te slapen. Draag je mooie pyjama liever overdag – dat kan tegenwoordig prima – want vanavond slaap jij in je adamskostuum.

Het is de Franse cardioloog Dr. Saldmann die beweert dat je beter in je blootje het bed induikt. In het donker. Want als de ruimte helemaal duister is, slaap je nog beter. Volgens Dr. Saldmann is het zo goed om naakt te slapen omdat je je lichaamstemperatuur niet fopt. In feite regelt de natuur zichzelf en zo werkt dat ook in het geval van het menselijk lichaam. Als je jezelf bedekt met laagjes, breng je je lichaamstemperatuur uit balans. Je hebt het te warm en gaat liggen woelen waardoor je minder diep slaapt. Daarnaast heeft ook je dekbed invloed op je slaap. Het is lekker warm maar niet goed om het hele jaar onder een dik dekbed te slapen, haal deze in het voorjaar dan ook als de wiedeweerga van je bed.

Slaap je slank
Naakt slapen is niet alleen goed voor de kwaliteit van je slaap maar ook voor je metabolisme. Het kan het vet rondom je middel en het cholesterolniveau verminderen. Dit komt omdat je terwijl je slaapt afkoelt, hierdoor stimuleer je de aanmaak van groeihormonen en de afname van het cholesterolniveau. Hierdoor neemt het vet rondom je middel af met als direct gevolg: een slankere taille. YES!!! Wedden dat jij vanavond naakt het bed induikt.