Wentelteefjes met gekarameliseerde abrikozen

In een wereld waar we veelal glutenvrije chia bowls en bleekselderij sapjes tot ons nemen, vergeten we soms hoe lekker een ouderwets ontbijtje kan zijn. Gouwe ouwe wentelteefjes horen wat ons betreft bij een uitgebreid ontbijt. En eigenlijk heb je bijna alles voor wentelteefjes altijd in huis. Ook is het recept ideaal om restjes witbrood op te maken.

Wentelteefjes maak je van wit brood of op z’n Frans met brioche brood. Voor dit recept gebruiken wij brioche brood. Verder kun je eindeloos veel variaties maken met verschillende ingrediënten en toppings. Deze variant met gekarameliseerde abrikozen is goddelijk.

Dit heb je nodig voor 4 wentelteefjes: 

4 sneetjes brioche brood

1 kopje melk

1 ei

Snufje vanillesuiker

Snufje kaneel

Boter om in te bakken

4 abrikozen

4 el suiker

Optioneel: poedersuiker

Zo maak je het: 

  1. Klop de eieren met de melk, kaneel en vanillesuiker.
  2. Haal de sneetjes brioche door het mengsel (niet te lang want dan wordt het brood zacht).
  3. Verhit een klontje boter in de pan en bak de sneetjes op matig vuur één voor één aan allebei de kanten lichtbruin. Draai de wentelteefjes regelmatig om.
  4. Snijd ondertussen de abrikozen doormidden en verwijder de pit.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en laat de suiker smelten. Leg dan de abrikozen met de snijkant in de pan en laat ze karameliseren in de suiker.
  6. Serveer de wentelteefjes met de abrikozen en eventueel een beetje poedersuiker.

 

Parade van skincareparels bij Skins Cosmetics