Parade van skincare parels bij Skins Cosmetics

Het mag gezegd worden. We zijn groot fan van Skins Cosmetics. Heel groot! Jaren geleden is de vonk overgesprongen en dat vlammetje is alleen maar feller gaan branden. Afgelopen week openden ze hun deuren om te showen wat ze (nieuw) in huis hebben. Twee woorden: tomeloos verliefd!

Flits van Skins Cosmetics-collectie

Skins Cosmetics, al 20 jaar de plek voor een “uitzonderlijke collectie van verfijnde beautymerken.” Sinds een x-aantal jaar is het ook ons go to-adres voor de meest sympathieke en sustainable smeersels, sprays en parfums. Alles net even anders (geen dertien-in-een-dozijn-merken), alles even verzorgend, alles even knap. En omdat dit soort een bijzondere plek verdient om te worden uitgestald, hebben ze hun persdag in Huize Frankendael te Amsterdam. Over knap gesproken. Nieuwe merken en nieuwe producten van iconische merken uit Skins’ portfolio floreerden. Omdat we behoorlijk wat nieuwe merken (en hun sympathieke founders) tegen het lijf zijn gelopen even een heads-up van (eco) skincare merken.

Skins Cosmetics persdag voorjaar 2022

Biotechnische skincare van ignae

Founder Miguel Pombo woont op de Azoren, oude vulkanische eilanden die vrij van vervuiling zijn. Kan dat nog? Dat kan nog! En gelukkig maar, want wat hij ontdekte, is dat het er barst van de zeldzame, pure ingrediënten. Natuurlijk schoon wat hij ook iedereen buiten de eilandengroep gunde. Met een bijzondere biotechnologie worden deze gewonnen om vervolgens in de duurzame huidverzorging van ignae een waardige plek te krijgen.

Skins Cosmetics persdag voorjaar 2022

Fueguia, met de geurige groeten uit Zuid-Amerika

Nog zo’n unieke in haar soort: Fueguia. In de parfumeriewereld (en ver daar buiten) staat het synoniem voor vakmanschap, innovatie, exotisme en duurzaamheid. Op die combi gaan we aan! Opgericht door Julian Bedel in Buenos Aires (2010) als eerbetoon aan Argentinië, het land met rijke natuur, geschiedenis, kunst en de temperamentvolle cultuur. De ene geur heel fris en fruitig, de ander meer hout en uitgesproken. Allen met de signature van de Argentijnse neus.

Skins Cosmetics persdag voorjaar 2022

Frans heritage merk CARON

Ook een brand dat acte de presence gaf, was het Franse (oui oui) CARON. Mooi verhaal nog mooiere producten. En dit alles doen ze al ruim 100 jaar. They know how to rock! Nog altijd vinden de makers inspiratie voor nieuwe parfums in rauwe materialen en contrasten. Kenmerkend zijn de vaak twee totaal verschillende geurnoten die samensmelten tot één bloemige, fruitige of net iets ‘houterige’ parfum.

Skins Cosmetics persdag voorjaar 2022

Costa Brazil schakelt Moeder Natuur in

Nieuw in de cosmeticawereld en gelijk een podiumplek bij Skins, dat doen ze goed bij Costa Brazil. En terecht hoor. Zoals de naam al doet verklappen, liggen de roots in Brazilië, in het Amazonegebied. Toen founder Francisco Costa – na jaren in de mode te hebben gezeten – ontdekte wat voor beeldschone ingrediënten voor onze binnen- en buitenkant in ‘zijn achtertuin’ groeide, wist hij dat hij deze natuurlijke kracht niet exclusief voor zichzelf wilde houden. En waar we ook door het dolle heen van zijn? Ze zijn lekker planeetvriendelijk bezig, oftewel duurzaam gewonnen ingrediënten (zonder chemische onzin), vegan, cruelty-free en ze hebben de Positive Luxury-certificering (dan ben je dus echt goed groen bezig voor mens en milieu). Voor body creams, cleansers én zelfs geurkaarsen, is het deze kant op!

Skins Cosmetics persdag voorjaar 2022

Italiaanse elegantie met Simone Andreoli

Net sinds het begin van corona aan boord bij Skins Cosmetics en nu was daar dan het moment om met de founder (en neus) himself kennis te maken. Met de ene geur reis je af naar Cuba, bij de volgende zit je met je billen op het strand aan de andere kant van de wereld. Verre landen en bijzondere bestemmingen voeren de boventoon bij dit pracht van een parfumhuis. Nieuwste familielid is Ocean of a Midnight Moon, waarin Simone je meevoert naar Formentera. Met maar liefst 130 ingrediënten mag je een meesterlijke fragrance verwachten vol citroen en bergamot tot een hint eikenmos, zoete sparrenolie en leer.

Skins Cosmetics persdag voorjaar 2022 Skins Cosmetics persdag voorjaar 2022

Westman Atelier heeft oog voor clean beauty

Als je nog niet hebberig wordt van dit Skins Cosmetics-lijstje, dan word je het nu wel met al het bloedmooie make-up spul van Westman Atelier. Dit seizoen zijn ze met een nieuwe wenkbrauwtool en skincare powder gekomen. Van die producten die je bij wijze van spreken ’s nachts op kan laten zitten, omdat ze vol natuurlijk goeds zitten. We noemen: vitamine C, probiotica en antioxidanten. Hadden we al laten vallen dat ze refills hebben? Wel zo duurzaam!

Skins Cosmetics persdag voorjaar 2022

Aan de boen met La Droguerie van Diptyque

Schoonmaken is niet ieders favoriete bezigheid, totdat de huishoudelijke schoonmaakproducten van Diptyque hun entree in huis maken. Van heerlijk ruikend afwasmiddel via een multi-cleaner door naar de bijenwaslotion om hout en leer on point te houden. En dan zijn ze elk ook nog een lust voor het oog en de natuur (want 100% recyclebaar dankzij refills, hey again). Wegstoppen in het keukenkastje wil je niet met dit mooie merk.

Skins Cosmetics persdag voorjaar 2022

Days of Confidence: schoonheid door balans

Nieuwkomer in de beautywereld (en bij Skins Cosmetics) is het duurzame Days of Confidence. Speciaal voor iedereen die – we citeren – “…schoonheid geen doel op zich is, maar een gevolg van een goede balans tussen dermatologie, fysiologie en de mentale gezondheid.” Terwijl jij met de bioactieve skincare en voedingssupplementen (ter versterking van beauty van binnenuit) in de weer bent, is het geen bittere pil voor de planeet. Alles gebeurt met oog voor onze globe, alles wordt met botanische planten, bloemen, fruit en mineralen tot verzorging voor lichaam en huid gemaakt. As we speak zijn we ermee aan de test en we vinden er wat van. Douze points!

Skins Cosmetics persdag voorjaar 2022

Uitgesproken smaakvol met MARC-ANTOINE BARROIS 

En hekkensluiter (en niet de minste): MARC-ANTOINE BARROIS. Als founder Marc-Antoine en meesterparfumeur Quentin Bisch tegenover je in geuren en kleuren over hun creaties vertellen, dan kan je de geur haast ruiken. In 2015 zijn de twee hun krachten gaan bundelen en met succes. Nieuw dit jaar is de geur Encelade. Noem het een woody en aardse parfum met een nieuwsgierigmakend accent, noem het vooral verdomd goed gelukt. Wil je laten weten dat je van de partij bent, dan maak je met deze charismatische geur een binnenkomer!

Iets voor jezelf of de beste papa, bonusvader, soon-to-be papa (want zondag Vaderdag) gezien? Hobbel dan eens langs bij de webshop van Skins Cosmetics.