Wedding in a Winterwonderland…

Bij trouwen denken de meeste mensen al snel aan zonnige, zwoele zomertaferelen, met heerlijke lange buitenavonden. Wij geven toe: dat klinkt natuurlijk ook als een droom. Als je trouwt, wil je er het liefst zo lang mogelijk van kunnen genieten. Maar heb je eigenlijk ook al eens aan een winterbruiloft gedacht? Zeker wel een overweging waard; lees maar!

In het winterseizoen zijn het aantal huwelijksceremonies structureel minder dan in andere seizoenen. Dit betekent daarmee óók meteen, dan het aantal trouwlocaties, de beschikbaarheid en de mogelijkheden in het winterseizoen alleen maar groter zullen zijn. We wonen in een prachtig land met talloze sprookjesachtige plekken waar, zowel overdekt als in de open lucht, de mooiste momenten vastgelegd kunnen worden.

En wat te bedenken van de kleur “maagdelijk” wit. De kleur die onlosmakelijk verbonden is met het huwelijk. En tegelijkertijd ook de kleur die we zo associëren met de winter. Waarom zou je dit thema niet als een rode (of witte?) draad door de gehele dag laten lopen? Het geeft de feestelijke uitstraling absoluut een extra dimensie! De keuze voor een jurk in de winter levert wellicht ook weer nieuwe (mooie) inzichten op! Internet staat er vol mee.

Onlangs trouwde een goeie vriendin van mij en het was de eerste keer dat ik getuige was van een winterse bruiloft. De gehele dag vond plaats in een prachtig oud klooster, op en top versierd. En wat ik voor de twee tortelduifjes zo hoopte, kwam uit. Halverwege de middag, op het moment van de foto’s, dwarrelden de eerste vlokjes sneeuw naar beneden! Het voelde als zoiets magisch, alsof daarboven besloten was om deze speciale dag te besprenkelen.

winterwedding

Het bleef de hele avond doorsneeuwen, en terwijl wij aten, dronken, lachten, dansten en genoten, werd alles langzaam maar zeker gehuld in een laagje witte sneeuw. Terwijl de sneeuwschuivers eraan te pas moesten komen, de nodige gasten bijna (of helemaal) onderuit gingen op hun gladde schoenen (of door de borrels) en de mooie colbertjes nat waren van één of ander sneeuwballengevecht, voelde ik (en ik hoop het bruidspaar met mij), dat het zo moest zijn!