Wat zegt jouw sterrenbeeld over de liefde

Jouw sterrenbeeld is het teken waarin de zon zich bevond op het moment dat je geboren werd. De twaalf sterrenbeelden hebben elk hun eigen kernmerken en eigenschappen. Wanneer je je horoscoop leest moet je weten dat je nooit alleen een Ram, Maagd, Waterman of welk sterrenteken dan ook bent. Het zit namelijk zo, het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen iets over waar de zon op dat moment stond. De maan en de andere planten hebben net zo goed een plaatsje in dit geheel. Samen weerspiegelen ze een energie die je kunt linken aan psychologie en menselijk gedrag. Hiermee verklaar je jouw horoscoop.

2021 is een nieuwsgierig jaar. Het is een jaar vol nieuwe plannen en ontdekkingen. Dit zorgt ook voor verandering in je leven. Ons communicatieve vermogen is hierbij belangrijk en dit gaat niet altijd van een leien dakje. Omdat je zelf veranderingen doormaakt, kan het zijn dat dit inlvoed heeft op je relaties en vriendschappen. Óf je tilt deze naar een hoger plan, óf het is over en uit. Het staat allemaal in de sterren geschreven!

Ram 21 maart t/m 20 april
De ram is ondernemend, actief en onstuimig. Het jaar begint goed en je straalt van de liefde. Je hebt veel energie en er komen mooie dingen op je pad. Gooi lijntjes uit om deze later binnen te hengelen. Of het nu gaat om nieuwe vriendschappen of een nieuwe vlam. Het is tijd om te zaaien! In het najaar is het tijd om te oogsten. Je weet dan waar je staat en wie er belangrijk zijn in je leven. Soms neemt het verlangen van een ander je teveel in beslag, vergeet vooral je eigen behoeftes niet!

Stier 21 april t/m 21 mei
Stieren hebben behoefte aan houvast en zekerheid. Dat zie je terug in relaties. Je hebt geen behoeften aan een grote groep vrienden of in een oneindige lijst met scharrels. Geef jou maar een stabiele relatie waarin je weet waar je aan toe bent. Je wilt op iemand kunnen bouwen en daardoor krijg je innerlijke rust. Toch is het goed om de touwtjes zo nu en dan te laten vieren, zekerheid is goed maar ook iets wat je niet kunt controleren. Je hebt geen invloed op de emoties van een ander en het is beter voor jezelf om afstand te nemen van mensen die je onzeker maken.

Tweelingen 22 mei t/m 21 juni
Tweelingen zijn pienter en weten overal iets van. Het zijn denkers en ze kunnen zich goed inleven. Dit is een voor- en een nadeel omdat je overal iets achter zoekt. Hierdoor kun je wanttrouwig zijn als het op de liefde aankomt. Verzamel daarom mensen op wie je kunt bouwen om je heen. Vertrouwen is enorm belangrijk! Pas als je iemand volledig vertrouwt, durf jij je kwetsbaar op te stellen. Laat dit laatste nou nét een belangrijke voorwaarde voor de liefde. zijn.

Kreeft 22 juni t/m 22 juli
De kreeft is romantisch, gevoelig en gereserveerd. Kreeft-mensen zijn gevoelig voor stemmingen van een ander en zonderen zich daarom graag af. Me-time is belangrijk maar áls je je eenmaal op je gemak voelt bij iemand, dan heb je liever altijd we-time. Want hoe goed kreeften ook alleen kunnen zijn, ze vinden het leven toch leuker met een soulmate. In een relatie zoeken ze rust, harmonie, geborgen en eerlijkheid maar dit jaar kan het in bed wel eens spannend worden.

Leeuw 23 juli t/m 23 augustus
De leeuw is onbevangen, open en enthousiast. Op liefdesgebied gebeurt eigenlijk altijd wel wat. Leeuwen zijn avontuurlijk en snakken naar aandacht. De vrijgezelle leeuw flirt er op los en dit kan tot grote hoogtepunten maar ook tot diepe dalen leiden. Soms ben je iets té enthousiast en word je teleurgesteld omdat iemand anders toch niet hetzelfde voor jou voelt. Dan loopt een one-night-stand toch weer op niks uit… terwijl je dat stiekem wel had gehoopt. In een relatie is de leeuw alles behalve saai. De leeuw is altijd op zoek naar avontuur en maakt van het leven een feestje.

Maagd 24 augustus t/m 22 september
Maagden houden van controle en zijn erg perfectionistisch. Op liefdesgebied is het belangrijk dat je iemand niet claimt of te vasthoudend bent. Probeer wat minder controle uit te oefenen. Niemand is perfect en dat is oké. In 2021 heb je meer dan anders de behoefte om in de watten te worden gelegd. Aan de andere kant ben je ook erg goed in het verwennen van een ander! De maagd weet precies hoe hij of zij het iemand naar de zin kan maken. Ook fysiek contact is belangrijk. Maagden zijn verleidelijk en geven daar dit jaar graag aan toe.

Weegschaal 23 september t/m 22 oktober
De weegschaal houdt van harmonie en is conflictvermijdend. Het liefst heb je alles op orde en hiervoor ben je bereid om compromissen te sluiten. Dit gaat soms ten koste van jezelf. Probeer dit jaar iets vaker voor jezelf te kiezen als je een relatie hebt. En wees je bewust van je charmes! Want oh men, weegschalen zijn enorm charmant. De grootste reden waarom de liefde niet lukt is omdat je zelf geen knopen doorhakt. Wees eens minder wispelturig en volg je gevoel.

Schorpioen 23 oktober t/m 21 november
De schorpioen is intens, gedreven & vasthoudend. Je lijkt een tomeloze energie te hebben en leeft intenser dan andere tekens. Daarom zoek je in de liefde juist een stabiele partner, een rots in de branding. Wanneer je een relatie hebt, komt deze dit jaar in een rustig vaarwater. Dit is fijn want nu is het tijd om grote plannen zoals samenwonen of misschien wel een baby uit te laten komen. Ook de vrijgezelle schorpioen zal zich dit jaar aangetrokken voelen tot meer traditionele types. Pas wel op dat je de ander niet in je greep houdt en speel niet met gevoelens van een ander.

Boogschutter 22 november t/m 21 december
De boogschutter is optimistisch en op zoek naar uitdagingen. Verandering laat jouw energie dit jaar stromen! Zit je vast een een foute relatie? Hak de knoop door om hiermee te stoppen. Hetzelfde geldt voor andere relaties in je leven. Pas als je sommige deuren sluit, gaan er andere open. Wanneer het allemaal goed zit in de liefde, is het tijd voor wat meer temperament en avontuur. Spreek je dromen uit en wie weet waar dat toe leidt!

Steenbok 23 december – 20 januari
Steenbokken zijn geduldig en zwijgzaam. Je kunt jarenlang met een relatie doorgaan zonder dat je hier gelukkig van wordt. Ook als je relatie goed zit, kan het zijn dat je eigenlijk minder tijd met elkaar doorbrengt dan dat je zou willen. In 2021 is hét moment om tijd voor elkaar vrij te maken. Focus je minder op je werk maar meer op de liefde… dit geldt ook voor de vrijgezelle steenbok. Er is meer in het leven dan werk en familie. Gun jezelf zo nu en dan een pleziertje en date er wat vaker op los! Ook al vind je het lastig om met een onbekende op pad te gaan, oefening baart kunst. Je zult zien dat gesprekken vanzelf loskomen.

Waterman 21 januari t/m 19 februari
De waterman heeft een originele visie en is ruimdenkend. Soms het zweverige aan toe… daardoor ben je ongrijpbaar. Gelukkig wordt jouw pad dit jaar milder en menselijker. Je staat met beide benen op de grond en hierdoor gaan relaties dieper. Een ander zal jouw beter begrijpen omdat je jezelf beter uitdrukt. Relaties verdiepen en als je nog geen relatie hebt, dan ben je een stuk toegankelijker voor wie weet wel de liefde van je leven!

Vissen 20 februari t/m 20 maart
Vissen zijn gevoelig en idealistisch. Omdat ze zoveel prikkels van buitenaf ervaren, zijn ze geneigd tot kluizenaarschap. Zelfs in een relatie kan de vis zich afzonderen. Fysiek door letterlijk in een andere kamer te slapen of geestelijk door niet het achterste van de tong te laten zien. Probeer iets meer toenadering tot je liefde te zoeken. Als vrijgezel is het belangrijk dat je uit jouw schulp kruipt. Laat jezelf zien en er komt een hele hoop liefde naar je toe!

Ben jij na het lezen van dit artikel nieuwsgierig wat er zich nog meer op liefdesgebied afspeelt? Dan is een relatiecoach een mooie stap in de goede richting.