Waarom je juist nu wijn moet inslaan

De meeste mensen houden er wel van om op zijn tijd een glaasje wijn te drinken. Het is niet alleen lekker, maar het kan ook erg gezellig zijn. Wij zullen je een aantal redenen geven waarom je juist nu wijn moet inslaan en een aantal tips om je wijn het beste op te slaan.

Het mooie weer

Het begint weer lekker weer te worden in Nederland, en het zal nog warmer worden. Zodra de zon buiten begint te schijnen, gaan mensen vaak de deur uit om buiten te picknicken of ergens in het park te zitten om te genieten van het weer. Vaak doen mensen dit met een paar flesjes wijn, zoals een lekkere Baron de ley. Dit zal je ook merken in de winkels. Zorg ervoor dat je op tijd je favoriete wijn inslaat om te voorkomen dat deze op is.

Welke wijn wil je inslaan?

Bij het inslaan van een aantal wijnen, is het ook belangrijk dat je ze op de goede manier opslaat. Hoe je een wijn het beste kunt opslaan, ligt aan de soort wijn. Bij een rode wijn neemt de kwaliteit bijvoorbeeld toe wanneer de wijn voor een kortere of langere periode in de fles bewaard wordt. Voor een witte wijn daarentegen geldt het tegenovergestelde. Een witte wijn moet je namelijk niet al te lang bewaren en sneller openen. Dan smaken ze namelijk het beste. Bij een rosé zoals een miraval rosé geldt eigenlijk hetzelfde als bij een witte wijn.

Hoe ga je de wijn bewaren?

Eigenlijk geldt voor alle wijnsoorten hetzelfde: het is het beste om de wijn te bewaren in koele, donkere, goed geventileerde en vochtvrije ruimte. Het gaat hierbij wel om wijnen waarbij je van plan bent voor een langere tijd te bewaren. Maak hierbij onderscheid tussen een wijnvoorraad en een wijnopslag. Voor een wijnopslag moet je op zoek gaan naar een plek in huis waar je de wijn voor een langere tijd kunt bewaren.

Temperatuur

De meest belangrijke factor bij het opslaan van wijn is de temperatuur in de wijnopslag. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om een wijn voor vijf jaar of langer te bewaren. Een constante temperatuur bevordert het rijpingsproces van de wijn. Daarnaast is het belangrijk dat er geen lucht bij de wijn komt. Zodra er lucht bij komt, gaat de wijn namelijk oxideren en wordt hij ondrinkbaar. Dit is erg zonde natuurlijk.

Lees ook: scheutje olie in de pan? Dit doet het voor je gezondheid