Wat doet vitamine C voor de huid?

Vitamine C is een veelgenoemd ingrediënt in cosmetica. En in plaats van klakkeloos te smeren met middelen die het bevatten, willen wij eerst weten waarom het werkt. Want baat het niet, schaadt het niet, is toch zonde als het gaat om dure skincare die je dagelijks opsmeert.

Daarom ging ENFAIT op onderzoek uit en kregen we informatie van een expert.

Wat doet Vitamine C voor de huid?

Ergens lijkt het logisch dat vitamine C goed is voor de huid, het is immers ook belangrijk voor je gezondheid. Een gekort van vitamine C zorgt voor een reeks klachten, waaronder een slechtere weerstand. Vandaag de dag zien we vitamine C ook veelvuldig terug als cosmetisch ingrediënt in skincare. Merken beloven dat het wondermiddel de kwaliteit van de huid verbetert, maar hoe komt dat zo?

Bouwsteen voor collageen

De huid krijg een jonge uitstraling door collageen. Dit is een lijmvormend eiwit dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Gelukkig maakt ons lichaam constant collageen aan, maar om die voorraad collageen op peil te houden is vitamine C nodig en hoe ouder we worden, hoe eerder ons lichaam collageen afbreekt.

Huidverjongend ingrediënt

Vitamine C is dus essentieel voor de aanmaak van collageen en stevigheid van de huid. Natuurlijk wil je een buffer opbouwen door gezond te eten en supplementen te slikken, maar ook van buitenaf kun je jouw collageen een boost geven.

Vitamine C werkt huidverjongend op diverse manieren, zo kan het ingrediënt acne en pigmentvlekken verminderen, en werkt het bij rosacea. Er zijn diverse onderzoeken die aantonen dat de huid na langdurig gebruik van vitamine C steviger en egaler werd. Daarnaast is het een welbekende antioxidant waardoor UV-schade en beperkt wordt. Wij snappen inmiddels heel goed dat het een ‘verplicht nummer’ is in jouw crèmes en serums.

Hoe gebruik je het?

Vitamine C werkt optimaal wanneer het in een hoge concentratie aan het product is toegevoegd. Er is minimaal vier procent nodig. In combinatie met hyaluronzuur en Vitamine E krijg je de beste resultaten.  Deze ingrediënten worden dan ook vaak samen gebruikt.

Let bij het aanschaffen van jouw Vitamine  C product ook op de verpakking. Geoxideerde (wanneer het in aanraking komt met lucht) vitamine C verliest zijn werking. Een glazen pot is daarom weinig effectief. Een verpakking met een pompje waar weinig tot geen lucht bij komt, is de beste optie.

Wij zijn een liefhebber van de producten van MÁDARA en daar hebben ze onlangs twee gloednieuwe producten met Vitamine C aan de productlijn toegevoegd. De Illuminating Recovery Cream is een glowbevorderende moisturiser met een gestabiliseerde vorm van Vitamine C die je dagelijks kunt gebruiken en die zeer goed bestand is tegen oxidatie. Dan is er ook de Intense Glow Concentrate, een super krachtige antioxidant in een potje waardoor de huid minder schade oploopt door invloeden van buitenaf en er altijd glowy en fris uitziet.

Vitamine c

Je koopt de Vitamine C producten van MÁDARA hier.