Verstoort een piercing de meridianen?

Vroeger moest en zou ik een piercing in mijn navel. Tot grote spijt van mijn moeder was het op m’n zestiende zo ver. Met toestemming van het thuisfront lag ik in de piercing shop om een ringtje door mijn navel te halen. En ik was TROTS! Na ontiegelijk lang zeuren was het me dan toch gelukt!

In het begin was het best even wennen, de piercing wilde maar niet genezen. Iedere avond stond ik met een bekertje zoutoplossing op mijn navel om alles schoon te houden. Normaal gesproken zou er allang een staafje in mogen… nou bij mij niet hoor. Rood, push… mijn lichaam wilde die piercing niet. Maar ik wel en wist ik veel. Totdat ik allerlei vage klachten kreeg: vermoeidheid, haaruitval en uiteindelijk een trage schildklier. Ik ging door de hele medische mallemolen en belande ook bij een acupuncturist op de stoel. Tegenover mij zat een stokoude man, eentje met veel ervaring maar ook een rare kwibus. De man zei niks, bestudeerde mijn tong en zei plotseling: jij hebt een piercing en die moet eruit. Zo gezegd zo gedaan en ja hoor… na een tijdje voelde ik me beter. Kwam dit door de piercing? De pillen? Of mijn aangepaste voeding? Wie zal het zeggen. Één ding weet ik wel, die piercing zat niet lekker in mijn navel.

Piercings verstoren de meridianen
Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en heeft veel verfijndere functies dan dat wij eigenlijk weten. Omdat we veel niet weten kunnen we deze functies onbedoeld verstoren. Neem nou de meridianen, dit zijn energiebanen in het lichaam die meetbaar maar niet zichtbaar zijn. Ze vervoeren je chi, ook wel levensenergie en deze heeft invloed op ons geestelijke en lichamelijke welzijn. Er zijn twaalf hoofdmeridianen en twee extra meridianen en deze staan allemaal in verbinding met onze organen. Als je helemaal gezond bent zijn alle energieën in balans, maar is er een meridiaan geblokkeerd? Dan heeft dit invloed op het deel van je lichaam waar de meridiaan mee in verbinding staat.

Conception vessel meridian
Een belangrijke meridiaan is de conception vessel meridian. Deze loopt van de hals over het midden van de borst, de buik en de navel naar je schaamstreek. Op dit meridiaan zit Ren-8, een acupunctuurpunt in het midden van de navel. Deze plek staat in verbinding met je immuunsysteem en mag nóóit met naalden doorgeprikt worden. Zelfs niet met een acupunctuurnaald. Kun je nagaan wat een piercing doet… het verstoord de energie en zorgt voor een blokkade. Inmiddels heb ik al tien jaar geen piercing meer en nog steeds, als ik een lage weerstand heb, begint de plek waar mijn navelpiercing zat te ontsteken. Best vreemd… Ik kan nergens vinden waardoor dit zou kunnen komen. Dus dan denk ik toch: de Ren-8 meridiaan is doorprikt en nooit meer helemaal genezen.

Lees ook: op consult bij de mesoloog.