Vergeet amandelmelk, cashew melk it is!

Zuivelproducten zijn lang niet altijd even goed voor de gezondheid. Vooral reguliere supermarktmelk kun je beter in het schap laten staan. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar alternatieve ingrediënten om zuivelproducten te vervangen. Producten als sojamelk, amandelmelk en kokosmelk doen hun intrede in melkland en zijn populair onder de superfoodies. Het nadeel is wel dat een pak supermelk veel duurder is dan een regulier pak melk. Gelukkig is daar cashew melk!

Lees ook: DIY: 3 x kokosmelk beautyproducten

Cashew melk is helaas – nog – niet in de supermarkt verkrijgbaar en zal je dus zelf moeten maken. Gelukkig is het recept niet al te moeilijk en heb je het snel klaar! Pluspuntje: de melk heeft een lekkere smaak en vult goed. Je kunt het daarom goed gebruiken voor smoothies of plain drinken als ontbijt. Handy!

Wat heb je nodig voor zes glazen melk?
75 gram geweekte cashewnoten (twee uur geweekt)
5 dadels
halve theelepel vanille-extract
1 vanillestokje
480 milliliter water
halve theelepel kaneel
halve theelepel nootmuskaat
snufje zout

En dan
Stop alle ingrediënten in een blender en mix het geheel gedurende twee minuten. Giet de melk in een fles die je goed kunt afsluiten en bewaar het in de koelkast (maximaal 7 dagen).

Lees ook: Deze basisingrediënten mogen nooit ontbreken