DIY: 3 x kokosmelk beautyproducten

De kokosnoot is populairder dan ooit tevoren. Kokosmelk, kokosolie, kokoswater en kokosrasp liggen onderhand standaard in de Nederlandse keukens en dat is hartstikke goed! De bestanddelen die in de kokosnoot zitten zijn namelijk super gezond. Zo helpt kokos je vetverbranding met 5% (!) te verhogen, is kokos goed voor je spieropbouw en heeft het een ontstekingsremmende werking. Kortom, reden genoeg om je keukenkastjes met kokosingrediënten aan te vullen!

Lees ook: Deze ingrediënten zouden niet in je beautyproducten moeten zitten

Wat velen alleen niet weten is dat kokos het ook enorm goed in de badkamer doet. Nu het winter is, kun je last krijgen van een droge, schilferige huid. Iets wat je wilt voorkomen of waar je zo snel mogelijk van af wilt. Een ideaal ingrediënt tegen een droge huid is dan kokosmelk. Naast het feit dat het een vochtinbrengende werking heeft, is het ook een natuurlijk product. Twee dingen waar Enfait dol op is! En omdat Enfait ook dol op het DIY principe is, hebben wij voor jullie 3 makkelijke recepten waarmee je je eigen kokosmelk beautyproducten maakt. Alstu!

1. Body wash
Wat heb je nodig?
1. Kokosmelk (te koop bij de supermarkt)
2. Een leuke plastic fles
3. Vloeibare zeep van Dr. Bronner’s (hier te koop)
4. Essentiële lavendel olie (optioneel)

Zo maak je het
Meng 90 ml kokosmelk met 80 ml vloeibare zeep en voeg (optioneel) wat lavendelolie toe. Giet het geheel in de plastic knijpfles en schud het goed door elkaar. Wanneer de fles een tijdje stil heeft gestaan, kan het mengsel zich van elkaar gaan scheiden. Daarom is het belangrijk om de fles voor gebruik even flink te schudden. Tip: je kunt de body wash ook als shampoo of face wash gebruiken.

2. Badschuim
Je zult vast wel eens gehoord hebben dat sommige mensen een melkbad nemen. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het nemen van een melkbad is super goed voor je huid. Een melkbad zorgt er namelijk voor dat de dode huidcellen zich, zonder boenen (!), van de huid losweken. Een melkbad is dus een milde, effectieve vorm van scrubben en werd zelfs door Cleopatra gedaan. Dit wil jij natuurlijk ook proberen! Alleen dan wel met kokosmelk, uiteraard.

Wat heb je nodig?
1. Kokosmelk
2. Havermout
3. Honing
4. Plastic fles

Zo maak je het
Maal 45 gram havermout fijn. Mix de havermout met 240 ml kokosmelk en een eetlepel honing. Stop het geheel in een fles en voeg het aan je bad toe.

3. Scrub
Ideaal om dode en droge huidcellen te verwijderen plus je krijgt een zachte huid!
Wat heb je nodig?
1. Kokosmelk
2. (Kokos)suiker
3. Kokosolie
4. (Glazen) pot

Zo maak je het
Mix 120 ml kokosmelk met 100 gram kokossuiker. Voeg hier een volle eetlepel (gesmolten) kokosolie aan toe en stop het geheel in een leuke pot. Et voilà: jouw eigengemaakte scrub met overheerlijke kokosgeur!

Lees ook: YUM! 10 x onverwachte recepten met zoete aardappels!