Trouwjurken in een grote maat

De zoektocht naar een plus size trouwjurk kan voor aanstaande bruiden met een maatje meer soms wat stress opleveren, Dit komt omdat er de standaard vaak ligt op hele slanke maten. Jammer, want dat is nergens voor nodig! Ook als je een trouwjurk zoekt in een grotere maat kun je je gewoon met dezelfde stappen bezig houden. Alle maten zijn tenslotte mooi! In dit artikel leggen we wat tips uit voor de zoektocht naar een trouwjurk met een grote maat.

Een grotere maat? Geen probleem!

When life gives you curves, show them! Goed, wanneer heb je eigenlijk officieel een maatje meer? In de bruidsmodebranche starten plus size trouwjurken vanaf maat 46. Vroeger was het niet makkelijk om dan een trouwjurk te vinden, maar tegenwoordig hebben heel veel bruidsmodewinkels ook oneindig veel opties in grotere maten. Super fijn, want zo hoort het ook!

De stof en pasvorm uitkiezen

Als je gezegend bent met curves, dan kun je natuurlijk het beste een trouwjurk uitzoeken die jouw rondingen mooi laat uitkomen. Fijne stoffen zoals zijde of satijn kunnen gauw verkeerd vallen, dus misschien even extra opletten als je een jurk uitzoekt om te passen. Wil je dit toch, dan raden we een goede, stevige onderjurk eronder. Niet alleen de stof kan veel doen voor je prachtige lijf doen, ook het kiezen van het juiste model draagt bij aan het uitblinken van jouw prachtige lijf. Denk bijvoorbeeld aan een A-lijn bruidsjurk, wat jouw taille accentueert. Ook de zeemeermin trouwjurk is een prachtige optie als je een trouwjurk met een maatje meer zoekt.

Ook het uitzoeken van een mooie halslijn is belangrijk. Bij een maatje meer gaat vaak ook een grotere cupmaat, wat het vinden van de ideale trouwjurk weer lastig kan maken. Het vinden van een trouwjurk die op alle vlakken goed aansluit, is daarom ook iets lastiger. Ook hier is de A-lijn, zeemeermin, bruidsjurk met bandjes of een halter ideaal voor.