Welke trends bestaan er onder trouwjurken?

Trouwjurken zijn in de meest uiteenlopende modellen verkrijgbaar, waaronder natuurlijk de trouwjurk met lange mouwen. Op foto’s zien we maar wat vaak moderne trouwjurken met korte mouw, tot aan spaghettibandjes toe. Het oogt heerlijk zomers, maar in de meeste gevallen zijn dergelijke exemplaren al snel te koud in de praktijk of op een mooie winter wedding. 

Buiten dit praktische feit zit lang niet iedere bruid in spe te wachten op vrijwel mouwloze trouwjurken, want je wilt natuurlijk beeldig voor de dag komen op de mooiste dag van je leven, en we bezitten niet allemaal maatje small. Een trouwjurk met mouwen kleedt meestal net wat mooier af en oogt rijkelijker. Welke mouwen vormen momenteel de trend onder trouwjurken? Dat lees je hier!

Trouwjurk trends met mouw

Iedere periode kent zo zijn eigen herkenbare stijl. In de jaren 80 van de vorige eeuw waren barokke jurken, met poffende schoudervullingen hartstikke populair bijvoorbeeld. Je herkent ze dan ook direct, denk maar eens aan de trouwjurk van Lady Di! In onze eigen tijd zijn zowel trouwjurken met korte mouw alsook met lange mouw populair en bestaan er meerdere trends. Kijk maar eens mee:

De volgende trouwjurken met lange mouwen vormen een absolute trend

● Kasteel Mouwen, wijd uitlopend vanaf de elleboog
● Strakke lange mouw van dichte stof
● Lange mouw bestaande uit broderie en kant
● Pofmouwen van tule
● Schouderloze mouwen van kant met deels open rug
● Kanten halter top met dito lange mouw
● Korte mouw van kant

Mouwen worden altijd prachtig gematcht met het model trouwjurk. Zo is de trouwjurk met een scherpe v-hals decolleté hartstikke populair, de mouwen lopen dan net door over de schouder en kunnen van zowel rekbaar kant gemaakt zijn als van een dichte stof.

Populairste trouwjurken van dit moment

De meest opvallende trends onder trouwjurken van dit moment zijn:

● Veel gebruik van kant. Met name op het bovenlijf en de mouwen
● Trouwjurken met een v-hals tot diep in het decolleté, zonder dat het uiteraard trashy wordt!
● Trouwjurken met een halter hals (vrijwel altijd van kant)
● Trouwjurken met uiteenlopende type lange mouwen, tot aan schouderloze lange mouwen
● Trouwjurken met kanten sleep, niet op groteske wijze, maar een mooi ingetogen sleep
● De trouwjurk met a-lijn jurk
● Trouwjurk in seventies/ bohemian stijl, met wijde mouwen en split

Zoveel vrouwen zoveel smaken

De genoemde trouwjurken vormen de meest populaire modellen van nu. Maar ook voor wie het helemaal anders wil bestaan er volop mogelijkheden. Wil jij graag een korte, speelse trouwjurk? Of ga je voor een etnische look? Ook daarvoor kun je slagen bij de meest actuele bruidsmodezaken. Er valt dus echt iets te kiezen als het aankomt op trouwjurken. Dit geldt ook voor de kleur.

Komen we in de meeste gevallen witte jurken tegen -iets wat nu eenmaal cultureel bepaald is- ook andere kleurschakeringen zijn gewoon verkrijgbaar. Wit is dus niet perse een must. Vooral vrouwen die al eerder gehuwd zijn zullen minder snel geneigd zijn om voor een hagelwitte trouwjurk te kiezen. Gelukkig hoeft dat ook niet.