ARMEDANGELS maakt fair fashion van trash

Duurzame do-gooders. Kunnen we niet genoeg van op deze aardbol hebben. Eén schoolvoorbeeld van het eerste uur is fashionlabel ARMEDANGELS. ‘Fairness is never out of fashion’ daar streven de wereldverbeteraars naar. Voor hen is het fair fashion in plaats van fast fashion wat de klok slaat. En nu zijn ze zelfs als pioniers met een compleet circulair t-shirt gekomen: The Circulair Tee.

ARMEDANGELS maakt van oud gloednieuw

De fashionscene is geen lieverdje. Het is zelfs een van ’s werelds grootste vervuilers. Jaarlijks wordt er alleen al in Europa en de VS 14 miljoen ton afval van textiel gedumpt. Een afvalberg die blijft en blijft groeien. Zonde! En het slechte nieuws houdt hiermee nog niet op. Want wat blijkt uit onderzoek? Zo’n 36% van wat wij aan kleding in onze garderobe hebben, dragen we nooit. Plus maar liefst de helft van de kleding wordt al na 1 jaar (of soms zelfs 1 seizoen) afgedankt. En van die mega afvalberg blijkt slechts 1% van de materialen gerecycled voor nieuwe kleding. Getallen die er niet om liegen.

ARMEDANGELS wil laten zien dat het anders kan en wel met hun trash t-shirt, een 100% circulair, 100% recyclebaar t-shirt waarmee ze van afval (en dus zonder nieuwe grondstoffen) fashionitems maken. Tijd om de mode-industrie op haar grondvesten te laten schudden. Tijd voor actie. “We have to radically rethink fashion. If we do not, we will die perfectly styled. What if waste was not only the problem, but also the solution?” – Martin Höfeler, CEO. Hoe en wat leggen ze je in de video haarfijn uit.

Vanaf 2021 heeft ARMEDANGELS de ambitie om haar collectie aan circulaire items van gerecycled materiaal verder uit te breiden. Let’s go green!

trash t-shirt ARMEDANGELS trash t-shirt ARMEDANGELS

Pre-order het trash t-shirt van ARMEDANGELS hier. Per januari 2021 kan je ‘m in de webshop kopen.