Tong verbrand? Met deze truc ben je meteen van de pijn af

Het is wat: je weet dat je officieel moet wachten met een hapje nemen maar dat snackje ziet er zó verleidelijk uit. Dus gulzig als je bent neem jij alvast een gloeiendhete grote hap. Auw! Het doet pijn als je je tong verbrand en daar ben je niet een, twee, drie vanaf.

Hete pizza, chocoladefondant, koffie of thee veroorzaken dit mondleed maar de vraag is: hoe kom je hier weer vanaf?

Suiker
Gelukkig heeft bijna iedereen suiker in huis en laat dit nou net effectief helpen tegen een verbrande tong. Strooi een beetje suiker op de zere plek en je merkt meteen verschil.

Honing
Als je geen suiker in huis hebt, volstaat honing ook. Honing verzacht niet alleen de pijn maar voorkomt ook dat de brandwondjes verder zwellen. Let wel op: als je allergisch bent voor honing kun je dit beter niet doen en kinderen tot een jaar zijn er ook niet mee geholpen.

IJsblokjes
Koelen is altijd al een oplossing geweest tegen pijn en zwelling. En het is helemaal niet vervelend om even op een ijsblokje te zuigen of om aan een ijslolly te likken. Je voelt meteen dat de pijn stukken minder wordt.

Adem met open mond
Dit is verreweg de meest eenvoudige manier om jouw verbrande tong te verkoelen. Het kan altijd en overal en de koude lucht helpt tegen het brandende gevoel.

Hoe is het gesteld met jouw persoonlijke hygiëne down there?